Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zbog dilanja heroina mladiću pet, djevojci četiri godine zatvora

17.12.2010. 23:00
Zbog dilanja heroina mladiću pet,  djevojci četiri godine zatvora


Sud ih je proglasio krivima zbog preprodaje 19,41 grama heroina koji su skrili u dvorištu ispred obiteljske kuće u Vrsima u kojoj je par u to vrijeme stanovao


Na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina  jučer je na zadarskom Županijskom sudu nepravomoćno  osuđen Davor Perkov, a njegova bivša djevojka Ana Vidolin dobila je godinu dana manje.
Sud ih je proglasio krivima  zbog preprodaje 19,41 grama  heroina koji su skrili pored  lončića s cvijećem ispred obiteljske kuće u Vrsima u kojoj je  par u to vrijeme stanovao. Na  njihovu kućnu adresu policajci  su tog 23. srpnja došli s nalogom istražnog suca Županijskog suda u Zadru, a temeljem  osnovane sumnje na preprodaju. Tijekom jučerašnje glavne rasprave o tome su svjedočila trojica policajaca koji su  sudjelovali u nadzoru, pretresu  kuće i uhićenju, a sva trojica  izjavili su kako su imali saznanja da se Perkov bavi preprodajom. Na poseban upit suca, međutim, ustvrdili su da nisu imali informaciju da i Vidolin preprodaje drogu, no da  je nedvojbeno kako je upravo  ona tijekom pretresa kuće heroin iznijela i sakrila. U svojoj  obrani Vidolin je pokušala krivnju svaliti na Damirovu majku  kazavši kako joj je ona dala  heroin i rekla joj da ga sakrije, a  na sličan način svoju obranu  iznosio je i Perkov pokušavši  svu krivnju prebaciti na nju. 
No, sudsko vijeće kojim  predsjeda sudac Boris Radman, optuženicima nije povjerovalo, već ih je proglasilo  krivima obrazloživši kako iz  svjedočkih iskaza trojice policajaca, provedenih dokaza te  činjenice da je heroin bio raspoređen u devet paketića, nedvojbeno proizlazi da je pronađeni heroin bio namijenjen  daljnjoj prodaji.
– Smatramo kako je dokazano da je heroin bio namijenjen daljnjoj prodaji s ciljem  zarade znatnih novčanih sredstava za svakodnevne životne  potrebe – rekao je sudac Boris  Radman pojasnivši još kako je  pri izricanju zatvorskih kazni  sudsko vijeće kao otegotnu  okolnost uzelo njihovu dosadašnju višestruku osuđivanost  zbog sličnih ili istovjetnih kaznenih djela i činjenicu da su  specijalni recidivisti.
– U izrečene zatvorske kazne  i Perkovu i Vidolin ubrojit će se  vrijeme provedeno u pritvoru  od 23. srpnja s tim da se Perkovu pritvor produžuje do pravomoćnosti presude, dok je  sudsko vijeće za Vidolin zaključilo kako nema više osnova  za pritvor pa joj se isti odmah i  ukida – obrazložio je Radman  napomenuvši kako je vijeće u  obzir uzelo i činjenicu da Vidolin ima malodobno dijete  teško narušenog zdravlja izrazivši nadu da će mu kao majka  pomoći.
Na ovu nepravomoćnu presudu obje strane imaju pravo  žalbe.