Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U novom kazalištu stoluje i Djed Mraz

17.12.2011. 23:00
U novom kazalištu stoluje i Djed Mraz


U jutros odigranoj Betlehemskoj ovčici prvi puta su u novoj zgradi zaigrali Jure Aras i Tamara Šoletić


Prva predstava za građanstvo u novoj zgradi Kazališta lutaka Zadar napunila je veliku dvoranu kazališta uzbuđenim klincima i klincezama, ali i njihovim roditeljima koji s djecom uvijek rado pogledaju rad zadarskih lutkara. U jutros odigranoj Betlehemskoj ovčici prvi puta su u novoj zgradi zaigrali Jure Aras te Tamara Šoletić, koji zbog obaveza snimanja RTL-ove serije nisu do sada imali priliku nastupiti na novoj pozornici.
Priča o betlehemskoj ovčici koja je svojom nesebičnošću zaslužila zlatno runo igrana je posebno veselo i razigrano, a glumci Sanja Zalović i Gabrijela Meštrović-Maštruko, uz Arasa i Šoletić, djeci su priredili prigodnu duhovitu i poučnu priču.
Nakon predstave u kojoj je betlehemska ovčica poklonila svoje runo da grije malog Isusa, a potom je i sama dobila zlatno runo na poklon, dječicu je razveselio Djed Mraz (Dragan Veselić), koji im je podijelio poklone koje su prethodno donijeli roditelji. Veselić je zamolio roditelje da još jednom zaplješću svome strpljenju jer se mnogi od njih sjećaju kada se zgrada tek počela graditi, a sada konačno sa svojom djecom mogu uživati u njoj.
Maleni su nakon predstave bili puni dojmova i komentara o priči koji su pogledali, a na na izlasku iz kazališta dočekao ih je još jedan poklončić. Kazalište lutaka počastilo je svoje vjerne goste čokoladicama Životinjskog carstva.
Ovo je bila posljednja predstava za građanstvo u ovoj godini, no mnoštvo veselih predstava očekuje vjernu publiku odmah iza nove godine, kada već početkom siječnja počinje revijalni program Kazališta lutaka povodom školskih praznika.