Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

“Gestina” božićna sreća

Autor: Valentina Mlađen

17.12.2012. 23:00
“Gestina” božićna sreća

Foto: Vedran SITNICA



“Projekt sreća” autorski je projekt, kao i sve produkcije ove udruge, a njime se u božićnom izdanju predstavilo 160 malih plesačica te 25 glumaca i glumica


Plesna udruga “Gesta”, sada uz pojačanje talentiranih mladih glumaca “Gestine” dramske radionice “Smjesta”, predstavila je pred prepunim gledalištem Hrvatskog narodnog kazališta Zadar svoju najnoviju dramsko-plesnu produkciju.
Ružina poruka
“Projekt sreća”, kako se zove novi “Gestin” uradak, autorski je projekt, kao i sve produkcije ove udruge, a njime se u božićnom izdanju predstavilo 160 malih plesačica te 25 glumaca i glumica. Tekst predstave napisao je Hrvoje Dukić, za dramaturgiju i režiju zadužena je bila Sanja Zalović, a koreografiju je osmislila voditeljica udruge Nena Jurišić.
Glumom i plesom naizmjence, polaznici “Geste” i “Smjesta” ispričali su priču o neobičnoj djevojčici Ruži, zvanoj Bijela jer je jako voljela bijelu boju i stalno mmaštala o snijegu. Za Bijelu bijela boja, snijeg i pahuljice predstavljaju sreću. Zbog toga što je pomalo neobična Bijela je pomalo po strani u društvu, a tijekom predstave prikazano je osam različitih situacija u kojima se nađe Bijela da bi se na koncu sve spojile u jednu završnu scenu. Kao i sve predstave “Geste” i ova nosi snažnu pouku najmanjima kako su sva djeca, pa i svi ljudi, isti i treba ih voljeti baš takve kakvi jesu.
Sve po špagu
I ove godine polaznice “Geste” oduševile su maštovitim kostimima i rekvizitima, ali i koreografijom. Od onih najmanjih do nešto starijih sve plesačice pažljivo su odradile svoj dio posla te zasluženo bile nagrađene aplauzom iz publike. Odličnima su se pokazali i glumci koji će zasigurno od sada sve “Gestine” predstave činiti još boljima. Uz iskusnu glumicu Kazališta lutaka Sanju Zalović mladi glumci odradili su svoju prvu predstavu, a na pozornici se odlično snašao i najmanji među njima sa svega pet godina.