Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Milinković pozvao Vrančića da podnese ostavku

Autor: Suzana Bandić

17.12.2012. 23:00
Milinković pozvao Vrančića da podnese ostavku

Foto: Zvonko KUCELIN



Nikša Milinković i njegov odvjetnik Božo Vrkić poručili su da podržavaju prosvjed stanara, ali za bezizlaznu situaciju prozvali su gradonačelnika Vrančića i sutkinju Dubravku Novaković
Dan nakon što su stanari tzv. Galićevih zgrada u Diklu za 21. prosinca najavili prosvjed te tijelima spriječili radne strojeve koje je Grad Zadar angažirao za gradnju privremenog pristupnog puta da poruše nedavno sagrađeni zidić uz zgrade, Nikša Milinković i njegov odvjetnik Božo Vrkić sazvali su konferenciju za novinare.
Sin vlasnice zemljišta preko kojeg su stanari osam godina dolazili do zgrada i njegov odvjetnik poručili su kako podržavaju prosvjed stanara, ali samo utoliko da se ukaže na određene nezakonite radnje Grada i institucija koje su u službi Grada.
Vrkić prozvao Grad i Općinski sud za spregu
– Kao odvjetnik obitelji Milinković želim ukazati na spregu Grada Zadra i Općinskog suda u Zadru. Nadamo se da tako neće biti i sa Županijskim sudom Zadar. Što se tiče nekretnina mojih klijenata, a za koje stanari forsiraju da bi bile javni put, mišljenja smo da najavljenim prosvjedom nije moguće isforsirati takvu sudsku odluku. Niti jedna do sada donesena odluka ne glasi onako kako to pogrešno pokušavaju prezentirati stanari, a posebno gradonačalnik Vrančić da bi nekretnine mojih stranaka predstavljale javno dobro, već se radi o sudskim odlukama u kojima je odbačena tužba, a s takvom odlukom se ne može utvrditi ništa ili se radi o nepravomoćnim odlukama i rješenjima – kazao je Vrkić prozivajući sutkinju Dubravku Novaković za donošenje nezakonitog, pa i sramotnog rješenja o ovrsi temeljenoj na rješenju Komunalnog odjela Grada Zadra.
– Sutkinja Novaković za takvo rješenje nema uporišta u Ovršnom zakonu. Na predstavljanju biltena Općinskog suda pred 70 odvjetnika i sudaca pitao sam sutkinju za pojašnjenje temeljem koje odredbe Ovršnog zakona je to napravila, a ona je odgovorila da nema što objašnjavati, da ona nije donijela to rješenje, već da ga je samo potpisala – rekao je Vrkić dodavši kako se iz te izjave očituje pokušaj izbjegavanje odgovornosti zbog postupka koji je napravila. Vrkić je naglasio kako će o svemu biti obaviještene sve nadležne institucije pa i Uskok, a to sve stoga što smatra da je na sutkinju izvršen pritisak.
– Sutkinja Novaković koja godinama radi na ovrhama, vrlo dobro poznaje Ovršni zakona pa nije mogla ne znati pojedine odredbe. Čuo sam da je rekla da je takvom odlukom htjela isprovocirati odluku Županijskog suda. Osobno smatram da je sud mogla isprovocirati i da je odbila prijedlog za ovrhu Grada Zadra koji je podnesen svega tri dana nakon podizanja tužbe pred Općinskim sudom u Zadru protiv Mirjane Milinković radi utvrđivanja prava vlasništva nad nekretninama – rekao je Vrkić dodavši kako kao odvjetnik u svojoj dosadašnjoj praksi nije doživio takvu ažurnost Općinskog suda u bilo kojem predmetu kao što je to slučaj kada su Grad Zadar ili institucije u službi Grada u pitanju.
– To me navodi na zaključak da postoji određena neravnopravnost u sudskim postupcima kad su u pitanju fizičke osobe, s jedne strane, i institucije, s druge strane, a konkretno Grad Zadar – zaključio je Vrkić, a Milinković je novinsku konferenciju iskoristio kako bi ukazao na sve probleme s kojima se njegova obitelj susreće, a za koje krivi gradonačelnika Vrančića.
Milinković pozvao gradonačelnika na ostavku
– Gradonačelnik ovdje skriva svoje grijehe od ranije, a da je to tako potvrđuju i kaznene prijave koje je policija podnijela protiv poduzetnika Tomislava Galića i troje zaposlenika u uredu za izdavanje građevinskih dozvola među kojima je i Nataša Horvat koja je tu dozvolu odbila izdati mojoj obitelji – rekao je Milinković, podsjećajući kako je u dva navrata po nalogu gradonačelnika bio uhićen te da je i prespavao u policijskim prostorijama.
– Srećom, promijenio se načelnik PU zadarske pa sada više nema tog pritiska. To nije zato što mene netko u policiji voli ili što ja na nekoga imam utjecaj već zato što za postupanje prema meni nemaju razloga – istaknuo je Milinković, pozivajući gradonačelnika na ostavku, a ujedno odustanak od povratka u OB Zadar jer je, kako je kazao, iz nagomilanih problema u Gradu očito kako više nije sposoban za upravljanje ni Gradom ni bolnicom.
Milinkovićev odvjetnik podsjetio je kako se uz prijave protiv Tomislava Galića, Srđana Benkovića, Petra Mandića i Nataše Horvat, zaposlenika Grada koji su mu izdali dozvole, u Županijskom državnom odvjetništvu nalazi i kaznena prijava protiv zadarskog gradonačelnika koju su predali on i njegov klijent.