Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

“Tisuću anđela” za male anđele

Autor: Valentina Mlađen

17.12.2012. 23:00
“Tisuću anđela” za male anđele

Foto: Vedran SITNICA



Izložbom i humanitarnom prodajom božićnih ukrasa i drugih predmeta počela je u ulaznom dijelu Gradske knjižnice Zadar humanitarna božićna akcija udruge “Jak kao Jakov” pod nazivom “Anđeli za njih”.
Udruga, osnovana za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti, ovom akcijom, koja je nastavak prošlogodišnje akcije “Tisuću anđela”, prikuplja sredstva za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti. Prikupljenim sredstvima planira se oboljele mališane obradovati božićnim poklonima te financijski pomoći najugroženijim obiteljima oboljele djece. Na tragu akcije udruga je pokrenula radionice za izradu božićnih ukrasa – anđela – među učenicima osnovnih škola u Zadarskoj županiji, koji se na štandu mogu kupiti dobrovoljnim prilozima. Osim anđela na štandu se po povoljnim cijenama mogu kupiti božićne čestitke, ukrasi, tekstilni predmeti s prigodnim tiskom…
Udruga “Jak kao Jakov” osnovana je u sjećanje na dječaka Jakova Rubida oboljelog od leukemije koji je, nažalost, svoju bitku izgubio 2010. godine.
Štand ostaje otvoren na pultu Gradske knjižnice i danas i sutra za vrijeme radnog vremena knjižnice, a od idućeg tjedna seli se na Narodni trg. Osim kupnjom svoj dobrovoljni prilog možete donirati i na donacijski žiro-račun Udruge “Jak kao Jakov”: 2402006-1100596215.