Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Tris aseva Martinovića, Režana i Jakića

Autor: Ante Vidović

17.12.2012. 23:00
Tris aseva Martinovića, Režana i Jakića

Foto: Sebastian GOVORČIN



Treće kolo Međunarodnog šahovskog turnira Zadar Open 2012 bilo je iznimno uspješno za najjače igrače Zadarske županije. Saša Martinović, Saša Režan i Ivan Jakić uknjižili su nove pobjede na svoj bodovni konto. Novom pobjedom Martinović i Režan imaju dva boda, a Jakić 1,5. Toni Petrušić nije igrao treće kolo jer je bio slobodan.
Član ŠK Casper Saša Martinović je s lakoćom savladao slovenskog internacionalca Leona Maziu. U popularnoj kožulovci, varijanti klasične sicilijanke, pokazao je da zna više od protivnika i trijumfirao fantastičnim završnim taktičkim udarom. Režan, član ŠK Goran iz Bibinja, bod je uzeo jedinoj ženskoj velemajstorici na turnir Ivi Videnovoj. Gledateljima se na trenutke moglo učiniti da najjači šahista Bibinja stoji slabije, ali je iskusni Sale, kako Režana zovu u šahovskim krugovima, napadačkim potezima natjerao protivnicu da pruži ruku. Kapetan ŠK Zadar Jakić je igrao protiv Edmunda Paljušaja. Već iz otvaranja je postigao dobivenu poziciju, osvojio pješaka i uzornom igrom u topovskoj konačnici materijalnu prednost doveo do cijelog boda .
Na A turniru u vodstvu je skupina od šest igrača sa 2,5 bodova koju predvodi prvi nositelj turnira Ukrajinac Andrey Sumets.
Na B turniru najbolji domaći igrač je član ŠK Zadar Marko Stipić sa stopostotnim učinkom nakon tri kola. Nezaustavljivi Stipić očigledno je odlučio ponoviti prošlogodišnji uspjeh kada je osvojio treće mjesto. Od ostalih domaćih igrača dva boda imaju predsjednik ŠK Zadar Josip Bubičić, Damir Kljako, Ante Vidović i Vladislav Žeželj.
Poredak A turnir: Sumets, Brkić, Jovanić, Kožul, Kadrić, A. Šarić 2,5, I. Šarić, Lalić, Dizdarević, Predojević, Kuljašević, Stević, Martinović, Režan, Ivanon 2.
Poredak B turnir: Pandurević, Frančišković, Brigljević, Stipić 3, Blažeka, Berke, Matko, Deur – Šarić, Seferović 2,5.