Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Zatvara se ispostava Lučke kapetanije u Pagu?

17.12.2013. 23:00
Zatvara se ispostava Lučke kapetanije u Pagu?


U Pagu se s nezadovoljstvom primila informacija da se, prema razgovorima s Lučkom kapetanijom Zadar, planira zatvaranje ispostave paške Lučke kapetanije. Vladimir Maržić, dosadašnji lučki kapetan, dobio je rješenje za odlaskom u mirovinu s 31. prosinca 2013. godine, ali se u skorije vrijeme ne planira raspisivanje natječaja za njegovu zamjenu.
Gradonačelnik Paga Željko Maržić uputio je Siniši Hajdašu Dončiću, ministru pomorstva, prometa i infrastrukture te njegovom zamjeniku Zdenku Antešiću pismo u kojem izražava nezadovoljstvo zbog mogućnosti zatvaranja ispostave u Pagu.
“Ovim iskazujemo svoje nezadovoljstvo s mogućnosti zatvaranja ispostave držeći da se u ovom slučaju ne radi o novom zapošljavanju nego o zamjeni djelatnika, tim više što postoji mogućnost raspoređivanja adekvatne osobe iz Državne uprave koja bi udovoljavala uvjetima za obavljanje poslova lučkog kapetana i koja ima prebivalište na području grada Paga”, kaže Željko Maržić.
U Lučkoj ispostavi Pag tijekom 2013. godine registrirano je dvije tisuće brodica za osnovne potrebe, 125 brodica za gospodarske svrhe s oko deset tisuća putnika.
“Možda brojke nisu velike u usporedbi s većim gradovima, ali udaljenost Zadra te činjenica da Grad Pag očekuje i stvara preduvjete za osnivanjem Lučke uprave Pag, zatvaranjem ove ispostave  učinila bi se nenadoknadiva šteta Pagu i njegovim žiteljima”, zaključio je Maržić.