Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Autentičan izraz mladih umjetnika

Autor: Andrija Prović

18.01.2010. 23:00
Autentičan izraz  mladih umjetnika


Projekcije animiranog filma „Niko-Božićna potraga” učenicima 10 škola iz Zadarske županije poslužile su kao motiv za likovnu izložbu održanu u Callegro centru. Prezentacija maštovitih dječjih ostvarenja završena je koncem prošlog tjedna, a svoj kutak za izlaganje pronašle su školske radionice iz Škole košarke Zadar, OŠ Bartola Kašića, OŠ Starigrad, OŠ Ražanac, OŠ Sv.Filip i Jakov, OŠ Lišane Ostrovičke, OŠ Šime Budinića, OŠ Privlaka, OŠ Poličnik i OŠ Petra Preradovića.
U sklopu manifestacije Advent u Zadru, izložba „Niko-Božićna potraga za najboljim likovnim radovima” ponudila je tako velik broj autentičnih izraza malih umjetnika, dok su kao autore najboljih, na kraju odabrane tri škole.
Prvo mjesto osvojili su mladi likovnjaci iz OŠ Bartola Kašića, dok su OŠ Šime Budinića i OŠ Petra Preradovića zauzele drugo, odnosno treće mjesto. Posebne pohvale dobili su polaznici Škole košarke Zadar, ujedno i najmlađi izlagači. Organizatori ističu kako svi prispjeli radovi zaslužuju pohvale za originalnost i kreativnost te da će sve škole sudionice izložbe dobiti i prigodne pohvalnice.