Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Tko nema svoje mora kupovati

18.01.2012. 23:00
Tko nema svoje mora kupovati


Nije moguće da iz tolike baze djece koja treniraju nogomet u Zadarskoj županiji nigdje nema obrambenih igrača
Tko će braniti Zadar od protivničkih igrača pitanje je na koje Dalibor Zebić, trener, još uvijek nema odgovor. Prognoza za Marina Cona, odnosno njegovo problematično koljeno nije dobra, nije isključeno ni da je sezona za Riječanina završila. Kako će ići oporavak Marija Bilena, također, je nepoznanica pa na Stanovima traže najmanje dva braniča za nastavak sezone. Dakako, nije problem tražiti ih, ali pitanje je gdje ih naći. Zadar godinama među igračima koji dolaze iz mlađih pogona nema pravih rješenja za zadnju liniju (ili ih Zebić i društvo ne mogu prepoznati), pa se – improvizira. Od posudbi igrača iz Hajduka (Tomislav Glumac, Matej Jonjić) do dovođenja igrača sa strane (Ninoslav Parmaković, Toni Pezo). Pravi problemi sa zadnjom linijom počeli su prošlo ljeto kada s Antom Puljićem nije potpisan novi ugovor, pa se Puljić odlučio za Lokomotivu (kasnije je završio i u Dinamu). Ozlijedio se potom Mario Bilen, a vrlo brzo nakon toga i Mihael Kovačević… Tako je prostor za novu improvizaciju značajno smanjen, bez obzira što Ante Sarić i Jure Jerbić idu u kategoriju igrača koji bi se mogli iskoristiti za obrambene zadaće.
Sada je pitanje s kim igrati u zadnjoj liniji, jesenas vrlo problematičnom mjestu u momčadi. Zadar pojačanja mora tražiti u tuđem dvorištu, a to je uvijek teža opcija. Stoga bi bilo logično da se u dogovor s trenerima juniora i kadeta, možda i onima iz još mlađih selekcija, krene s projektom stvaranja domaćih obrambenih igrača. Nije moguće da iz tolike baze djece koja treniraju nogomet u Zadarskoj županiji nigdje nema obrambenih igrača.
Zadrani sutra (18 sati) na Poljudu igraju prvu trening utakmicu protiv Hajduka, a u ponedjeljak je planiran odlazak na drugi dio priprema. Momčad i stručno vodstvo sele u Istru, tradicionalnu zimsku bazu.