Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vrata Plodina kupcima u srijedu poslijepodne zatvorio kvar na elektromreži

18.01.2012. 23:00
Vrata Plodina kupcima u srijedu poslijepodne zatvorio kvar na elektromreži


Kupce trgovačkog centra Plodine dočekala su zatvorena vrata na kojima je bio istaknut natpis “Ne radimo do daljnjega zbog tehničkih problema”
Kupce trgovačkog centra Plodine na Jadranskoj cesti jučer su u poslijepodnevnim satima dočekala zatvorena vrata na kojima je bio istaknut natpis “Ne radimo do daljnjega zbog tehničkih problema”. Iako se odmah posumnjalo da je riječ o pljački jer se u prostoru trgovine mogla vidjeti policija, a na teren su izišli i vatrogasci, srećom, vrlo brzo se ispostavilo da je riječ o sasvim bezazlenom kvaru. Uslijed velike potrošnje električne energije mahom zbog raznih grijalica po okolnim domaćinstvima, budući da je jučer na zadarskom području živa na termometru u noćnim satima padala i ispod nule, to je izazvalo preopterećenje sustava elektromreže. Kvar je u 20-ak minuta otklonjen i Plodine se uskoro opet otvorile vrata kupcima.
Iz dežurstva Elektre Zadar doznajemo da je posljednjih dana takvih intervencija sve više. Tako su, primjerice, u susjednom naselju Smiljevac, zbog pregaranja osigurača djelatnici Elektre intervenirali čak dvaput u 24 sata. Djelatnici Elektre, ako je suditi po meteorološkim prognozama, takvim se intervencijama mogu nadati i idućih nekoliko dana, odnosno do nadolazećeg vikenda kada se očekuje nekoliko stupnjeva više, kiša i jugo.