Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Sad više ni ostanak nije (o)siguran

Autor: Šime Ćurko

18.01.2013. 23:00
Sad više ni ostanak nije (o)siguran

Foto: Filip BRALA



Ovih dana dobili smo obavijest da pretposljednji sastav lige ide u kvalifikacije – kaže Marija Mazija


Nakon petog kola sve se činilo riješenim. Košarkašice Zadra imale su četiri pobjede s kojima su bile na četvrtom mjestu A-1 lige. Međutim, došla su “olovna vremena” koja traju i dalje. Od posljednjih sedam utakmica Zadranke su izgubile čak šest i tako se, što je donedavno izgledalo nemogućim, dovele u situaciju da se bore – za ostanak. Istina, posljednji Agram teško može nadoknaditi pet pobjeda zaostatka, međutim…
– Ovih dana dobili smo obavijest da pretposljednji sastav lige ide u kvalifikacije. U propozicijama natjecanja na početku sezone toga nije bilo, a zašto se to sada promijenilo možemo samo nagađati – kaže Marija Mazija, trenerica Zadra.
Ekipa s Višnjika tako se našla u problemima jer kako je Zadar izgledao u posljednjim utakmicama, posebno protiv Omiša, Splita i Raguse, konkurenata iz donjeg dijela ljestvice, u redovima “bijelo-plavih” zvoni na uzbunu. Zadranke trenutačno imaju dvije pobjede više od Raguse i Pule, sastava koji su najbliži posljednjem Agramu. Upravo je Agram u 13. kolu gost Zadra. Agram na Višnjik dolazi bez pobjede u dosadašnjih 12 utakmica, a u 2. kolu Zadar je Zagrepčanke nadigrao u Trnskom. Ipak, nakon posljednjih izdanja Zadranki dva boda protiv ekipe koja još nema pobjedu ne čine se sigurnom okladom.
– Bez obzira što imamo pet pobjeda više od Agrama u toj utakmici sigurno nismo favoriti – smatra Mazija.
Ako je tako onda Zadar doista ni u jednom dvoboju u ligi nije favorit. Za Maziju to nije – pila naopako.
– Agram u svojim redovima ima Vukičević i Mežnarić, dvije igračice koje mogu povući ostatak ekipe. Ne treba nas zavaravati to što su i dalje bez pobjede. Uostalom, igraju sve bolje i sigurno je da nisu digli ruke od A-1 lige.
Velikih problema Mazijina ekipa u posljednjim je utakmicama imala u prvim minutama kada bi upala u toliki zaostatak koji je kasnije bilo teško nadoknaditi. Osim toga, napadački je Zadar postao bezopasan. Prosjek u posljednjih sedam utakmica je samo 55 poena.
– Moramo popraviti ulazak u utakmicu jer bismo ponovno mogli doći u velike probleme nakon svega nekoliko minuta igre. Nadam se da će igračice biti koncentrirane i da neće dopustiti ono što nam se događalo u posljednjim utakmicama – zaključuje Mazija.
Raspored 13. kola (subota): Zadar – Agram-ZG (20.30 sati), PGM Ragusa – Split, Studenac Omiš – Jolly JBS, Trešnjevka 2009 – Rockwool Pula, Medveščak – Pleter, Novi Zagreb – Gospić.


Zadar od 6. do 12. kola




Gospić 44:83, NOVI ZAGREB 66:95, Medveščak 45:99, TREŠNJEVKA 70:58, Studenac Omiš 53:66, SPLIT 56:85, Ragusa 52:66.
Napomena: Velikim slovima označene su domaće utakmice.


U Kupu protiv Studenac Omiša


Izvučeni su parovi osmine finala Kupa Ružice Meglaj Rimac. Zadar će biti gost Studenac Omiša, a predviđeni termin utakmice je 26. siječnja. Igra se jedna utakmica nakon koje će pobjednik u četvrtfinalu (16. veljače) izboriti dvoboj s jednim od četiri najbolja hrvatska kluba, koja će propustiti osminu finala. To su Gospić, Novi Zagreb, Jolly JBS i Medveščak. Zadar i Omiš i lani su igrali u ovoj fazi natjecanja, a slavio je Zadar na Višnjiku nakon dva produžetka.
Raspored osmine finala: Studenac Omiš – Zadar, Rockwool Pula – Split, Ragusa – Trešnjevka 2009, Pleter – Podravac Virje.