Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Tomislav Pleša pobjednik “Lančane reakcije”

Autor: Valentina Mlađen

18.01.2013. 23:00
Tomislav Pleša pobjednik “Lančane reakcije”

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Mihić je pitanjima izrešetao i autora kviza pa su gledatelji saznali kako je kviz nastao sasvim slučajno, a zove se Lančana reakcija jer se temelji na povezivanju. Bilo je razgovora i s nekim televizijskim kućama o otkupu, no suradnja za sada ipak nije ostvarena


Pobjednik prvog izdanja kviza Lančana reakcija je Tomislav Pleša. Novi kviz znanja i umijeća, autora Petra Božaića održan je prvi put u Salima, a kvalifikacijski ciklus nastavljen je u Zadru nakon čega ide u Šibenik i Split, dok se veliki finale očekuje ovog ljeta u Salima, odakle je sve krenulo.
20 sekundi za odgovor
U zadarskom izdanju Lančane reakcije koje je vodio izvrsni Ante Mihić natjecala su se četiri natjecatelja: Valter Šarović, Tomislav Pleša, Igor Ramov i Vladimir Bobić. Na vrućim stolicama ispred dobro popunjenje Multimedijalne dvorane odgovarali su na pitanja poput “Čega ima najviše u jestivom dijelu oraha?”, “Koji od navedenih sportova ima najdulje igralište?”, “Na koje od navedenih mora izlazi najveći broj država?” i slično. Za svaki odgovor natjecatelji su imali 20 sekundi, a koncept bodovanja zamišljen je tako da svaki natjecatelj dodaje bodove uz točan odgovor, u rasponu od 1 do 5, koji se sukladno tome je li odgovor točan ili netočan zbrajaju ili oduzimaju.
Prije početka natjecateljskog dijela Mihić je pitanjima izrešetao i autora kviza pa su gledatelji saznali kako je kviz nastao sasvim slučajno, a zove se Lančana reakcija jer se temelji na povezivanju. Bilo je razgovora i s nekim televizijskim kućama o otkupu, no suradnja za sada ipak nije ostvarena.
Plešin prvi kviz
Zadarskom pobjedniku Tomislavu Pleši, koji i inače prati kvizove, ovo je prvi u kojem je sudjelovao. Hrabrost za sudjelovanje, ali i njegovo znanje osigurali su mu mjesto u finalnom natjecanju u Salima te novčanu nagradu u iznosu od 1.200 kuna koju je osigurao autor kviza.