Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Šegonov poslovni uspon krenuo je iz Zadra

18.01.2014. 23:00
Šegonov poslovni uspon krenuo je iz Zadra


Branko Šegon, pomoćnik ministra za financije Slavka Linića iz redova SDP-a, posljednjih desetak dana zauzima značajan dio medijskog prostora. Tema su krediti koje je drugi čovjek zadužen za financije u državi dobio od HBOR-a i Hypo Alpe Adria Banke za svoje tvrtke uz znatno niže kamate i dulji poček uz državnu subvenciju.
Iako je Šegonova impozantna imovina, gdje hoteli na Korčuli svakako zauzimaju značajniji dio, mahom u južnom dijelu Hrvatske, stazu za uzlaznu poslovnu putanju Šegon je utabao na zadarskom području od kraja 90-tih. On je tada, kao što se može vidjeti, među ostalim, i u nalazima državne revizije za Zadranku d.d., nekoć najveću trgovačku tvrtku u ovom dijelu Dalmacije, bio predsjednik uprave tvrtke Trgo folijaplast u vlasništvu Zdenka Zrilića, najpoznatijeg i najimućnijeg zadarskog poduzetnika. Ta je tvrtka preuzela Zadranku, a pregovarači u ime Zadranke su bili Zvonimir Nižić zvani Grof te Reno Sinovčić. Zadranka je kasnije otišla u stečaj, nekoliko stotina radnika na burzu, a brojne poslovne prostore na atraktivnim lokacijama preuzela je Hypo Alpe Adria Banka iz Austrije. Savjetnikom u HAAB-u za naše područje postaje Zdenko Zrilić koji, među ostalim, otvara tvrtku Nautilius i na mjesto direktora postavlja Branka Šegona.
U direktorskoj fotelji Šegon sjedi punih deset godina, a jedan od vodećih poslova koje je za tvrtku obavio jest onaj iz 2006. godine u Hypovom poslovno-stambenom centru na Bulevaru.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU