Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Izvrsnost hrvatskih studenata

Autor: Valentina Mlađen

18.02.2009. 23:00
Izvrsnost hrvatskih studenata

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Razlog moje turneje po Hrvatskoj je izvrsnost hrvatskih studenata. Mi smo tu izvrsnost prepoznali i stoga želimo što više hrvatskih studenata upoznati s mogućnostima koje im nudimo našim programima, kazala je Claire Cox


U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru predstavnica Griffith Collegea iz Dublina održala je prezentaciju u sklopu turneje po Hrvatskoj. Organizator i promotor ove turneje po hrvatskim gradovima Zagrebu, Zadru, Šibeniku i Splitu jest BHV Education. U svom radu mlade ljude iz šire regije upućuju na školovanje u inozemstvo, te im pomažu u vidu savjetovanja, te izravnog upisa na fakultete s kojima surađuju od kojih je jedan i Griffith College.
Griffith College je fakultet smješten u Dublinu, Irska, koji uživa međunarodni ugled, a nudi mogućnost pohađanja dodiplomskog studija hrvatskim studentima iz područja biznisa, prava, novinarstva i medija, informatičkih tehnologija te dizajna. Nudi također i programe poslijediplomskih studija vezane uz spomenuta područja.
Riječ je o privatnom koledžu s kampusom koji nudi razne dodatne pogodnosti kao što su teretana, restorani i druge ustanove. Studij pohađa oko 8.000 studenata od kojih je otprilike 1.000 internacionalnih iz 56 raznih država. Fakultet je osobito poznat po studiju prava, iako su i svi ostali studiji uvaženi, a u svojoj tradiciji često je bio nagrađivan kao priznat fakultet, kao što su i studenti koji pohađaju ovaj fakultet često svojom izvrsnošću osvajali brojne nagrade.
– Razlog moje turneje po Hrvatskoj je izvrsnost hrvatskih studenata kojih za sada na našem koledžu ima oko osam. Mi smo tu izvrsnost prepoznali i stoga želimo što više hrvatskih studenata upoznati s mogućnostima koje im nudimo našim programima, kazala je Claire Cox, mendžerica za europski poslovni razvoj i prezentatorica Griffith Collegea.
Ovom prezentacijom i zadarski studenti imali su priliku upoznati se s mogućnošću završavanja studija izvan države i stjecanja svjetski priznate diplome koja bi im omogućila široki spektar zapošljavanja. Mnogi diplomanti Griffith Collegea danas su na visokom pozicijama u velikim tvrtkama i korporacijama diljem svijeta. Svi studenti koji su zainteresirani za studiranje na Griffith Collegeu mogu se prijaviti na stranicama BHV Educationa, a tamo mogu dobiti i više informacija o upisima na Griffith College. Osim Sveučilišta u Zadru prezentacija Griffith collegea održana je i u Zadarskoj privatnoj gimnaziji.