Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Komuniciranje knjižnica s javnošću putem mrežnog mjesta

Autor: Ante Rogić

18.02.2010. 23:00
Komuniciranje knjižnica s javnošću putem mrežnog mjesta


U Rektoratu Sveučilišta u Zadru jučer je održana javna obrana magistarskog rada Ivančice Đukec. Rad pod naslovom “Komuniciranje knjižnica s javnošću putem mrežnog mjesta” Đukec je branila pred Stručnim povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Nada Zgrabljić Rotar, prof. dr. sc. Tatjana Aparac-Jelušić i doc. dr. sc. Nikolaj Lazić.
Ivančica Đukec završila je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu jednopredmetni studij sociologije na Odsjeku za sociologiju, te dodatni studij bibliotekarstva na Odsjeku za informacijske znanosti. Poslijediplomski studij na Sveučilištu u Zadru upisala je 2003. Pripravnički staž odradila je na raznim knjižničnim poslovima u Gradskoj knjižnici Zagreb. Od godine 1994. radi kao stručni suradnik za organizaciju i praćenje edukaije i stalnog stručnog usavršavanja djelatnika, za softversku podršku (knjižnični programi ZaKi) knjižnicama u Hrvatskoj, za praćenje razvoja knjižnica Grada Zagreba i zagrebačke županije.
Članovi Stručnog povjerenstva u svojim ocjenama istaknuli su kako je kandidatkninja ovladala znanstvenom metodologijom, a kao vrijednost rada istaknuto je prepoznavanje problema, te prihvatni i pregledni rezultati.
U svojem izlaganju Ivančica Đukec istaknula je problem nedovoljne komunikacije s javnošću, te potrebu buđenja svijesti kod struke o mrežnom mjestu knjižnice i kako ga iskoristiti. Napomenula je kako svojim radom želi potaknuti osnivače i upravu knjižnica da u planiranje uključe i mrežno mjesto.
U svom radu ona je analizirala mrežne stranice dviju gradskih knjižnica, zadarske i riječke.
Magistarski rad Ivančice Đukec opsega je 125 stranica, te je podijeljen u dva dijela.