Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Skokovi u prazno

Autor: Andrija Dešpoja

18.02.2010. 23:00
Skokovi u prazno


Već tri mjeseca nam je blokiran račun i u takvoj situaciji nismo u mogućnosti normalno funkcionirati kao klub. To se sada direktno prelomilo preko naših skakača – kaže Longin
Klub skokova u vodu Arno našao se u vrlo teškoj financijskoj situaciji koja je bila glavni razlog neodlaska njihovih natjecatelja na 2. kolo Prvenstva Hrvatske. Novaca, pogotovo u današnje vrijeme nikad dosta, no po riječima predsjednika i osnivača kluba Arna Longina, obećana sredstva od Grada nisu došla do njihova računa koji je je već tri mjeseca u blokadi. Naime, njihovi vjerovnici nemaju strpljenja ni obzira za njihove probleme, a gradski oci su zaboravili na Arnove skakače koji su došli do toga da nemaju za platiti put do Zagreba svojim natjecateljima.
– Već tri mjeseca nam je blokiran račun i u takvoj situaciji nismo u mogućnosti normalno funkcionirati kao klub. To se sada direktno prelomilo preko naših skakača koji su trebali nastupiti u 2. kolu Prvenstva Hrvatske u Zagrebu, no nismo mogli po tko zna koji put maltretirati njihove roditelje da financiraju troškove putovanja i smještaja. Bili smo primorani otkazati odlazak u Zagreb, a jedino smo poslali Roka Čirjaka koji je bio prvi nakon 1. kola u dasci 1 i 3 metra te je bila šteta njemu ne skupiti koliko je potrebno za put do Zagreba da pokuša nastaviti s odličnim rezultatom. Drugi su ostali u Zadru i čekaju da se situacija popravi, iako nema nekih optimističnih naznaka – požalio se Longin koji upozorava da maćehinski odnos Grada traje već poduže vrijeme.
– Po proračunu za 2010. godinu pripalo nam je 60.000 kn koje nismo još vidjeli, a od prošle su nam još dužni 6.000 kn. Naprotiv, novac nismo vidjeli, a račun nam je blokiran što je dovelo do jedne pat pozicije u kojoj su na gubitku najviše naši skakači.
Ima li kakvih naznaka da bi ta sredstva ipak mogla pristići?
– Teško da se nešto pomakne s ove točke jer ne nailazimo na dobre vibracije iz pravca Grada koji je, doduše, zakazao sastanak na kojem bi trebali pokušati naći neki dogovor. No ovakav odnos nije nikakva novost, jer recimo Klub skokova u vodu Zadar po proračunu dobiva tri puta veći iznos od nas (180.000 kn) za što nema nikakve logike tj. u istom smo sportu, natječemo se u istom rangu te imamo puno bolje rezultate. Mi ne možemo doći do tih naših 60.000 kn koje nam znače golu egzistenciju. Nadam se da će situacija do 3. kola Alpe-Adria kupa koje se održava u Trstu u 6. mjesecu znatno popraviti. Prvenstvo Hrvatske smo stavili u drugi plan zbog nastale situacije pa ćemo sve snage usmjeriti na Alpe-Adria kup gdje smo trenutačno prvi u muškoj konkurenciji – za kraj je kazao Longin.