Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Bez broja oko stotinu kuća

18.02.2011. 23:00
Bez broja oko stotinu kuća


Stanje s brojevima kuća i nazivima ulica provjeravamo preko izvoda iz katastra i do sada smo pronašli oko stotinu kuća koje nemaju brojeve, a po zakonu svaka kuća mora biti označena. Zbog toga smo naručili brojeve koje će građani moći preuzeti u Mjesnom odboru i postaviti na svoje kuće, rekla je Jelena Grubišić, predsjednica MO Pag


Urbanim širenjem Paga nastale su brojne nove ulice na kojima  nema tabli s nazivom, a mnoge kuće  nemaju broj. Do početka popisa stanovništva sve ulice i kuće moraju biti  označene u skladu sa zakonom i na  tome radi Mjesni odbor Pag.
 – Stanje s brojevima kuća i nazivima  ulica provjeravamo preko izvoda iz  katastra i do sada smo pronašli oko  stotinu kuća koje nemaju brojeve, a  po zakonu svaka kuća mora biti označena. Zbog toga smo naručili brojeve koje će građani moći preuzeti u  Mjesnom odboru i postaviti na svoje  kuće, rekla je Jelena Grubišić, predsjednica MO Pag.
Vlasnik kuće koja za vrijeme popisa stanovništva ne bude označena  brojem platit će kaznu. Tablica će se  plaćati od 30 do 40 kuna što je nabavna cijena i u tome ni MO Pag ni  Grad Pag neće imati zaradu. Najviše  neoznačenih kuća ima u novim dijelovima Paga kao što su Vodice, Sveta Jelena, Murvica i Blato. U staroj  gradskoj jezgri Paga promijenit će se  samo nekoliko tabli s imenima ulica.
 – Prikupljanje podataka o kućama  koje nemaju brojeve trajat će do sredine ožujka, a nakon toga će se izraditi tablice koje će građani moći preuzeti. Tablice se moraju postaviti najkasnije dan prije početka popisa stanovništva, dakle posljednjeg dana  ožujka, rekla je Jelena Grubišić.