Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Bez velikih očekivanja po pobjedu

18.02.2011. 23:00
Bez velikih očekivanja po pobjedu


Iskontrolirati skok u ovoj utakmici će biti od ogromnog značaja, a neće to biti lako pored ovako snažne centarske linije gostiju – kazao je Neven Plantak


Posljednje pripreme su u  tijeku za nedjeljni  sraz Borik-Puntamike i Zaboka koji će po mnogo čemu biti simptomatičan za  sudbinu jednih i drugih i njihovog nastavka natjecanja u Ligi  za prvaka ili pak Ligi za ostanak. Puntamičanima pobjeda otvara vrata odlaska u najviši rang i bit će zanimljivo  vidjeti što mogu mladi igrači  Nevena Plantaka protiv Zaboka koji je u evidentnom usponu forme u posljednje vrijeme. Pobjeda se ne može  obećati, ali sigurno neće nedostajati poznate borbenosti  koja krasi zelene posljednjih  sezona. Upravo fanatičan pristup je poželjan u ovako važnoj  utakmici koja bi lako mogla  usmjeriti budućnost zelenih.  Za njihovog trenera nema razloga nikakvoj euforiji, a dolazak Zaboka je “još samo jedan dan u uredu” tj. utakmica  kao svaka dosad.
– Pripremamo se za Zabok  kao za svaku dosad utakmicu,  bez pritiska i nekih velikih  očekivanja. Svjesni smo da  smo dosad napravili jako puno  s momčadi koja je neizmjerno  mlada i neiskusna. Pogotovo  se ta mladost najviše reflektira  na razigravačkoj poziciji i  teško je s ovako zelenim sastavom ne imati amplitude u  igri koje su sastavni dio njihova odrastanja. Izgubimo li od  Zaboka neće sigurno propasti  svijet. Naš cilj je bio ostanak u  ligi, a uspjeli smo afirmirati  naše mlade igrače te smo u  svakom slučaju, dobili ili izgubili, na dobitku.
Zabok ste već uspjeli nadigrati u prvom dijelu prvenstva i to na njihovom parketu.
– U toj utakmici nam se  poklopio naš odličan dan te  njihovo podcjenjivanje nakon  gostujuće pobjede nad Kvarnerom. Ušli su u utakmicu jako mlako i to smo uspjeli dobro iskoristiti tako da im se  kasnije bilo jako teško vratiti.  U odnosu na taj susret oni su  znatno izmijenili momčad.  Nemaju više Krapića i Tomeljaka koji su bili motori te  momčadi, no renovirali su roster s dosta mladih igrača koji  su uz kvalitetu donijeli agresivnost na parketu. Prije svega  tu treba istaknuti mladog Cibonaša, Tonija Brnasa. Uz njega tu je i Cedevitin junior Roko Rogić koji uz mladog  Črnjevića i Pešuta kompletira  tu razigravačku liniju. Odlaskom Tomeljaka najviše je profitirao njihov kapetan Lež koji  se prometnuo u glavnog egzekutora te ćemo morati jako  pripaziti na njega. Iznimna  snaga Zabočana ipak leži u  njihovoj centarskoj liniji koja  započinje s krilom Peklarićem  a nastavlja se preko Kraljevića,  Perinčića, Jankovića do opasnog Lozančića. Iskontrolirati  skok u ovoj utakmici će biti od  ogromnog značaja, a neće to  biti lako pored ovako snažne  centarske linije gostiju.
Aduti vašeg sastava su poznati, pogotovo na domaćem  parketu.
– Na nama je da damo maksimum na terenu. Agresivno,  sa svih pet igrača na skoku. Ne  smijemo dopustiti njihovim  bitnim igračima poput Leža i  Peklarića da se razmašu, a definitivno očekujem iznimno  borbenu utakmicu, jer su oni  dolaskom ovih mladih igrača  dobili na agresivnosti. Oni dolaze u Zadar po pobjedu i  napravit će sve da to ostvare, a  posljednji rezultati im daju  pravo na to. Porazili su Svjetlost u gostima i Kvarner na  svom parketu te im je cilj Liga  za prvaka postao ponovno aktualan – zaključio je Plantak.
Raspored 15. kola: Borik-Puntamika – Zabok (18),  Kvarner 2010 – Svjetlost,  VROS Darda – Dubrovnik,  Alkar – Split, Dubrava – Trogir.