Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Bilan: Slobodna bacanja presudila

18.02.2011. 23:00
Bilan: Slobodna bacanja presudila


Košarkaši Zadra su nastavili s ovosezonskom navikom gubljenja utakmica u Krešinom domu, a za razliku od mnogih izgubljenih nakon ove je ostala velika gorčina zbog dojma da je lako moglo završiti i obrnuto. Samo da je bilo kocentracije na liniji za slobodna bacanja. Poslije završetka nije bilo lako, ili gotovo nemoguće, doći do izjava igrača Zadra. Raštrkali se svi kao rakova djeca, a jedini voljan za stati pred mikrofone bio je Miro Bilan koji će za poraz najviše okriviti tih 14 promašenih bacanja koji su još više strmoglavili zadarski brod prema ispadanju iz Nlb lige.
– Doživjeli smo težak poraz, pogotovo u psihičkom smislu. Mislim da smo imali utakmicu u svojim rukama bez obzira na onaj čudan period u drugoj četvrtini kad smo na račun tehničkih pogrešaka upali u veliki minus. Presudila su opet bacanja, čak smo ih promašili 14 te je to bio glavni razlog zašto smo opet na svom parketu ostali bez bodova.
Ta druga četvrtina s nekoliko tehničkih pogrešaka je obilježila i usmjerila utakmicu.
– Nije sad to bilo nešto strašno, zaredale su se neke nepovoljne sudačke odluke po nas u toj drugoj četvrtini. I to jedna za drugom, a gosti su to znalački iskoristili za odlazak na plus 14. Ipak pokazali smo karakter i srce te smo vrlo brzo došli natrag u utakmicu, ali izgleda da to nije bilo dovoljno.
Tvoja igra?
– Slabo. Ne mogu ništa drugo reći po tom pitanju – zaključio je Bilan.