Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Santini za bolju atmosferu prije Cibalije

18.02.2011. 23:00
Santini za bolju atmosferu prije Cibalije


Ni protiv Karlovca Dalibor Zebić se nije vratio na uobičajenih zadarskih 3-5-2. Ovaj put na terenu nisu bila trojica stopera, ali Zadar i dalje nama drugog napadača budući da Terkeš zbog ozljede stopala još ne trenira, a Zulim očito (još) nije u prvom planu. Ostao je tako u napadu samo Santini, a s Karlovčanima su iza njega bili Mršić i Banović. No, središnju ulogu u sredini terena imao je Jakov Surać, koji prema onome što je odigrao protiv Karlovca ima mjesto u prvih 11 za sljedeću subotu kada Zadar protiv Cibalije nastavlja sezonu u Prvoj HNL.
Završni dojam nakon utakmice, kada je riječ o Zadru, bio je znatno bolji od onoga iz dvoboja s Junakom i Novaljom. Zadar je izgledao angažiranije prema naprijed, obrana nije imala većih pogrešaka, ali je ponovno bilo praznog hoda u veznoj liniji u kojoj je Surać donekle održavao stabilnost. Mršić se previše gubio u “carinjenju” lopte i kao takav s Begonjom nije mogli pritisnuti obranu gostuju i pomoći Santiniju. Zato su u prvom poluvremenu zanimljivi bili dvoboji Santinija i stopera Karlovca Karabatića. Svaki zajednički start ove dvojice igrača na loptu završio bi tako da bi ili Karabatić ili Santini ostali na travnjaku. Bilo je previše nervoze među ovom dvojicom igrača koji kao da su zaboravili da zapravo igraju prijateljsku utakmicu. Srećom da je u drugom poluvremenu Karabatić izašao iz igre.
Karlovac je u prvom poluvremenu još bio “u autobusu”, njihovu pravu napadačku akciju nismo vidjeli, ali je i Zadar ostao bez konkretne prilike. Pred kraj poluvremena pokušao je Mršić sa 30-ak metara, bilo je precizno, ne i dovoljno jako, pa je Lovrić stigao reagirati.
Dobro je Lovrić svoj posao obavio i početkom drugog poluvremena kada je zaustavio Banovićev udarac s lijeve strane. Vidjeli smo potom i prve napadačke reakcije Karlovčana nakon bezopasnog udarca Primorca iz daljine, ali i dobrog pokušaja Štefančića sa oko 25 metara. Ježina je pravovremeno osujetio opasnost po svoj gol.
Zebić je prvu jedanaestoricu na terenu držao sat vremena, kada je umjesto Josipa Bilavera u igru ušao Maruna, a malo nakon toga Mršića je zamijenio Ćurjurić, koji je nakon izlaska Suraća bio i kapetan momčadi. Zadar je do pobjede došao u 72. minuti, nakon što se u šesnaestercu gostiju nakon udarca Ćurjurića lopta odbila do Santinija koji je ostao sam na lijevoj strani. Zadarski napadač prizemnim je udarcem pogodio suprotnu malu mrežu Lovrićevog gola. Imao je Ćurjurić nekoliko minuta kasnije i dobar pokušaj iz slobodnog udarca, ali se Lovrić nije dao iznenaditi.


 ZADAR – KARLOVAC 1:0


ZADAR – Stadion na Stanovima. Gledatelja: 300. Sudac: Ivan Čačić (Zadar). Pomoćnici: Knez i Budimir. Strijelac: 1:0 Santini (72′).
ZADAR: Ježina, Skočibušić, Con, Puljić, J. Bilaver, Surać, Begonja, Banović, Vasilj, Mršić, Santini. Još su igrali: Maruna, Ćurjurić, Jerbić, Pezo, Šare, Zulim. Trener: Dalibor Zebić.
KARLOVAC: Lovrić, Kovačević, Budimir, Karabatić, Pilipović, Husić, Paracki, Špišić, Batatelo, Ottochian, Primorac. Još su igrali: Čejvanović, Štefančić. Trener: Miroslav Kuljanc.




 KARLOVČANI ZAKASNILI NA UTAKMICU


Utakmica je umjesto u 15 sati počela u 15,45 budući da su se Karlovčani očito preračunali kad je riječ o dolasku na utakmicu. Zbog problema u prometu (bura je zatvorila dionicu autoceste od Svetog Roka do Maslenice) autobus s igračima Karlovca do Zadra je došao alternativnim pravcima, što je donijelo i značajno kašnjenje. Možda su gosti samo trebali sat vremena ranije krenuti u Zadar, jer su gledatelji ovako na tribinama umjesto gledanja nogometa prilično dugo mogli samo hvatati zrake “zubatog” sunca.


 ZEBIĆ HVALI SURAĆA, VASILJU LIJEVI BOK


Dalibor Zebić, trener Zadra, nakon utakmice u prvi plan je stavio Jakov Suraća.
– Surać je jedini pravi dobitak nakon ove utakmice. Pokazao je da se na njega i dalje može ozbiljno računati  – smatra Zebić čija je momčad konačno odigrala dobru trening utakmicu.
– Ne možemo govoriti o velikom napretku u igri, ali u odnosu na prethodne utakmice koje smo igrali ove zime igrali smo ozbiljnije i angažiranije. Obrana nije imala značajnijih pogrešaka, ali nam je i nakon Karlovca ostala dvojba koga staviti u veznu liniju. Trebaju nam dva vezna igrača koji će pomagati Santiniju s obzirom da i dalje nemamo Terkeša. Ipak, jednu sam dvojbu riješio, na lijevom boku protiv Cibalije će igrati Vasilj. Odustali smo i od varijante s Glumcem koji bi pomagao zatvarati lijevu stranu. Sa tri stopera u igri i bez drugog napadača nemamo velikih mogućnosti u napadu.