Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Tumba u Šahtaru: Silno sam motiviran za rad

18.02.2014. 23:00
Tumba u Šahtaru: Silno sam motiviran za rad


Na službenim internetskim stranicama Šahtara objavljen je razgovor s Tomislavom Rogićem, novim trenerom vratara vodećeg sastava ukrajinske lige. Rogić je nakon nešto više od mjesec dana napustio Hajduk gdje je došao iz Zadra s reputacijom trenera koji stvara vrhunske vratare. Rogićeva karijera silno je krenula uzlaznom putanjom nakon što ga je u ljeto 2012. Igor Štimac pozvao u stožer reprezentacije.
– Vrlo sam sretan i ponosan što sam dio tako velikog kluba kao što je Šahtar. Hvala predsjedniku kluba i treneru Lucescu što su mi pokazali povjerenje. Razgovarao sam s Lucescuom i očekujem našu dobru suradnju. Vrlo sam motiviran za posao koji me očekuje i znam da me očekuje naporan rad – izjavio je Rogić po dolasku u Donjeck gdje je prekjučer potpisao ugovor sa svojim novim klubom. Suradnja je dogovorena do svibnja 2015.
Nije zaboravio spomenuti da dolazi iz Zadra, da je bio u reprezentaciji i Hajduku, a o svom radu je istaknuo:
– Mislim da će se moje vježbe s vratarima vrlo brzo uklopiti u proces timskog treninga. Imam puno prijatelja koji igraju u različitim klubovima u Europi. Dosta sam radio na svom obrazovanju, pohađao razliku vrste poduke i uz praksu koju sam imao u klubovima i reprezentaciji radio sam najbolje što sam mogao.
Dotaknuo se Rogić i rada sa Štimcem i Tudorom.
– Štimac je jako dobar čovjek, pravi vođa. Tudor je mladi trener koji je učio od sjajnih trenera kao što su Capello, Lippi, Ancelotti. Kao igrač ima veliko iskustvo iz Juventusa i Hajduka i to mu dosta pomaže – zaključio je dugogodišnji najprije vratar, a potom i trener vratara Zadra.
Rogić nije jedini Hrvat u Šahtaru. Tamo je već cijelo desetljeće Darijo Srna, kapetan reprezentacije, a dres “rudara” nosi i Eduardo Da Silva.