Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Matija, Gabi i gosti u HNK Zadar pjevaju “Za Arsena”

18.02.2017. 23:00
Matija, Gabi i gosti u HNK Zadar pjevaju “Za Arsena”


“Za Arsena”, naziv je jedinstvenog koncerta koji će se u ponedjeljak navečer održati u HNK Zadar, u znak sjećanja na legendarnog Arsena Dedića. Matija Dedić još jednom će nastupiti u Zadru, nakon niza koncerata, nakon posljednjeg prošle godine u ispred Muzeja antičkog stakla, dolazi pred zadarsku publiku s Goranom Rukavinom na kontrabasu i Jadranom Dučićem Ćićom na bubnjevima. Uz njih će nastupiti Gabi Novak, ali i posebni gosti.
– Zahvalio bih Kazališnoj kući Zadar i gospodinu Švoriniću što su odlučili napraviti u suradnji sa mnom i mojom majkom, koncert u spomen na lik i dijelo moga oca. Uz vrsne glazbenike Rukavinu i Dučića kao članove moga trija za ovaj koncert, uz nas će biti i naši dragi gosti, kao što je dugogodišnj prijatelj moga oca gospodin Đani Maršan te sve hvaljenija klapa Munita, najavio je Matija Dedić.
Naš vrhunski glazbenik godinama zadarskoj publici pruža nezaboravne koncerte pa ne sumnjamo kako će publika i ovaj put biti zadovoljna. Imate ćemo priliku čuti Arsenove velike hitove kao što su “Pamtim samo sretne dane”, “Moderato cantabile”, “Tvoje nježne godine”, “Sve što znaš o meni” i brojne druge.
– Vjerujem u odličan koncert i još jedan u nizu mojih dolazaka u Zadar koji će biti zabilježen kao specijalan užitak, kazao nam je Matija, koji je ovih dana primio još jedno zasluženo priznanje – nominiran je za čak pet Porina, diskografskih nagrada, te je tako s Oliverom i Gibonnijem ponio naslov najuspješnijeg u nominacijama. Nominiran je u kategorijama “Najbolji koncertni album (Matija svira Arsena – Live in ZKM), Najbolji album jazz glazbe (Fortune smiles), Nabolja izvedba jazz glazbe (2x – Dona Lee i Fortune Smiles), Najbolja instrumentalna izvedba (izvan klasične i jazz glazbe). Nema sumnje da će nominacije biti ovjenčane i s nekoliko nagrada.
Ulaznice po cijeni od 70 kuna se mogu kupiti na blagajni HNK Zadar, a koncert počinje u 20 sati.