Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Proslavljen Dan Grada Obrovca

Autor: Ante Vidović

18.03.2010. 23:00
Proslavljen Dan Grada Obrovca

Foto: Adam VIDAS



Svečanom sjednicom Gradskog vijeća danas je obilježen Dan Grada Obrovca. Obrovčani su svoj dan obilježili kulturnim programom, a prvi čovjek grada Ante Župan upoznao je prisutne s učinjenim u prethodnom razdoblju i najavio planove za budućnost.
– U narednom razdoblju nadamo se da ćemo izgraditi crpnu stanicu kanalizacijskog sustava u Obrovcu, vodovod u visokoj zoni Otišina, sanirati deponij Kljakovača, obnoviti krov dječjeg vrtića, izgraditi svlačionice na nogometnom igralištu, nastaviti sa sanacijom nerazvrstanih cesta, donijeti prostorne planove nižeg reda, povećati broj liječničkih timova i osigurati stalnu dežurnu službu, izgraditi dom umirovljenika i nastaviti sanaciju stare gradske jezgre, rekao je gradonačelnik Obrovca Ante Župan.
Župan je dodao kako Grad pruža financijsku potporu Poljoprivrednoj zadruzi Žegar i stočnom sajmu te u cijelosti subvencionira kamate na kredite za nabavu stoke kao i  troškove njenog cijepljenja. Navedene mjere dovele su do povećanja stočnog fonda na obrovačkom području za trideset posto.
Zadarski župan Stipe Zrilić kazao je kako će Županija pomagati razvoj, a od svih institucija posebno je pohvalio Srednju školu Obrovac:
– Srednja škola Obrovac jedna je od najboljih u Zadarskoj županiji i to ponajviše zahvaljujući radu ravnatelja Darka Tokića koji je lani dobio i nagradu Zadarske županije za ostvarena postignuća.
Jučerašnjem događaju uz župana Zrilića prisustvovali su predstojnik Državnog ureda u Zadarskoj županiji Damir Valčić, dožupan Đani Bunja, zastupnik u skupštini Zadarske županije Željko Šoša, dogradonačelnik Grada Zadra Darko Kasap i drugi ugledni gosti.


 ZASLUŽNI OBROVČANIN – GRGA ŠOŠA


Danas su dodijeljene i nagrade Grada Obrovca. Nagradu za životno djelo dobio je Grga Šoša za iznimna dostignuća i doprinos za razvitak i ugled Grada Obrovca. Godišnje nagrade za stvaralački rad dobili su Gradsko društvo Crvenog križa Obrovac i to za naročit doprinose u pružanju humanitarne pomoći i KUD Žegar iz Bogatnika za doprinos u području kulture.
– Isplatilo se biti pošten i moralan. Hvala vam na ovom priznanju prijatelji, rekao je Grga Šoša nakon uručivanja priznanja.