Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Teško bez maksimalnog pristupa

Autor: Andrija Dešpoja

18.03.2010. 23:00
Teško bez maksimalnog pristupa

Foto: Filip BRALA



Na kraju se dogodilo upravo ono što ponavljam cijelu sezonu, a to je da bez maksimalnog pristupa svih igrača na terenu ne možemo parirati ni u jednoj utakmici – kazao je Plantak


Otvaranje Lige za ostanak donio je Borik-Puntamici prvi poraz nakon mjesec i pol dana pobjedničke serije. Ovaj put, za razliku od prošlog njihovog susreta u Dubravi, domaći košarkaši nisu imali pravo na kiks i s tim gorivom su se napajali tijekom čitavog susreta koji je protekao u njihovom stalnom vodstvu. Uspijevali su Puntamičani održavati kakav-takav priključak, ali na strani domaćina se nalazio iznimno raspoloženi dvojac Vragović i Marić koji je kombinirano ubacio čak 52 od ukupno 78 Dubravinih poena i u takvom odnosu snaga bilo je vidljivo da će Plantakova momčad u kojoj nije bilo dovoljno raspoloženih pojedinaca izvući deblji kraj.
– Prvo poluvrijeme je bilo puno problema. Dubrava nas je nadskakala i dopustili smo da se razigra Vragović koji je u tom prvom dijelu odigrao pravu simultanku. U drugom mu se pridružio Marić koji je stavio pet trica i nije bilo moguće doći u poziciju za učiniti utakmicu neizvjesnom. Iako smo ih nedavno pobijedili u njihovoj dvorani ipak je ova utakmica bila puno drukčija. U ovoj je Dubrava morala pobijediti, jer bi ih eventualni kiks najvjerojatnije predodredio za samo dno ljestvice, no primjetna je bila njihova mobilizacija koja se mogla iščitati iz svake kretnje po terenu. Jasno je da bez maksimalnog pristupa svih igrača na terenu ne možemo parirati ni u jednoj utakmici – kazao je Plantak čija se momčad unatoč porazu još uvijek nalazi u odličnoj poziciji u konačnom poretku Lige za ostanak.
– Nismo otvorili ligu na najbolji način, ali raspored nam ne ide na ruku, pa se moramo suočiti s tri gostovanja u prva četiri kola. Ne može se u ovoj ligi očekivati da će neka momčad igrati s pola snage ili prespavati utakmicu. Ulog je veliki i svaka utakmica će biti na nož te ne možemo za nikog reći da ćemo ga lako pobijediti. Srećom, imamo lijepu zalihu stečenu u osnovnom dijelu sezone i dovoljno nam je tri pobjede kako bi uspjeli sačuvati ostanak. No, bez maksimalnog pristupa mojih igrača ni takva situacija nam ne garantira ništa.
Nema vremena za neko plakanje, jer već sutra slijedi utakmica 2. kola na Bladekinu kod Šibenika.
 – Malo ćemo analizirati ovu utakmicu s Dubravom i odmah se okrenuti tom gostovanju u Šibeniku. Očekuje nas iznimno teška utakmica u kojoj je domaćinu nasušno potrebna pobjeda. Šibenik je početkom ove godine ostao bez nekih ključnih igrača (Bilan, Petković, Rahimić), no i bez njih su pokazali da su jako neugodni što smo najbolje osjetili na svojoj koži početkom siječnja. Unatoč velikim problemima uspjeli su se stabilizirati, dovesti dostojne zamjene za dvojac Bilan-Petković, pa su angažirali Ercegovića i Bubala s kojima su uspjeli svladati Split i pokazati da su sposobni ravnopravno se upustiti u borbu za ostanak. Naš je cilj odigrati maksimalno agresivno i angažirano na čemu smo gradili sve ove pobjede dosad. Ako ispunimo te uvjete onda smo uvijek u prilici da napravimo dobar rezultat.


 BOKS MEČ NAKON UTAKMICE




Nakon završetka utakmice koja je po riječima aktera bila iznimno korektna i bez jedne trzavice dogodio se incident u kojem su sudjelovali Puntamičanin Tomislav Dražović i Dubravaš Vinko Bošnjak. Njih dvojica su izgleda imali nekakve nesuglasice koje su riješili na stari “dobri” barbarski način – šakama. Potekla je i krv, a srećom bilo je onih koji su drugačije mislili pa su spriječili razjareni dvojac u nastavku svojeg boksačkog meča koji je bacio sjenu na inače vrlo korektnu utakmicu. Pokušali smo doći do aktera tog incidenta Dražovića, ali njegov odgovor je bio “ne bih komentirao taj događaj”. Ipak po navodima nekih svjedoka obračun se zbio na samom terenu nakon završetka utakmice kad je Dražović htio pružiti ruku Bošnjaku, a ovaj ga je “rukovao” po obrazu jer su cijelu utakmicu imali nekih nerazrješenih problema. Dražovića neprimjerena reakcija na to je bila udarac glavom o glavu što je rezultiralo puknućem arkade domaćeg igrača.