Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Gliser s dva člana posade udario u kameni mul

18.03.2011. 23:00
Gliser s dva člana posade udario u kameni mul


Riječ je o brodici “Aladena” dugoj 10,87 metara koja plovi pod Slovačkom zastavom. Dvojica Slovaka “napuhali” su izgleda više od 0,5 promila alkohola koliko je na moru dozvoljeno


Nesvakidašnja pomorska nezgoda u kojoj srećom nema ozbiljnije ozlijeđenih, a kojoj su svjedočili brojni šetači dogodila se sinoć oko 19 sati na zadarskoj Rivi kada se plastični gliser zabio u mul nedaleko Morskih orgulja. Na brodici dugoj 12-tak metara u trenutku nezgode bila su dva člana posade, od kojih se jedan, tek nakon pola sata, požalio na bolove po tijelu kao posljedicu pada pri udaru brodice o kameni mul.
Na mjesto nezgode osim brojnih znatiželjnika izišli su i pomorski policajci te djelatnici Lučke kapetanije Zadar zbog očevida.
– Riječ je o brodici “Aladena” dugoj 10,87 metara koja plovi pod Slovačkom zastavom. Zatekli smo dva člana posade koji će biti podvrgnuti alkotestu. Očevid je još u tijeku, a više podataka o uzroku nesreće znat ćemo tek po okončanju – rekao nam je kapetan Denis Livljanić, dodavši kako se prema prvim naznakama čini kako brodica nije ozbiljnije oštećena.
Neslužbeno doznajemo kako su dvojica Slovaka ipak “napuhali” više od 0,5 promila alkohola koliko je na moru dozvoljeno, pa im, ukoliko se ta informacija pokaže točnom, slijede prekršajne prijave.