Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Gliserom u mul ipak zbog pijanstva

18.03.2011. 23:00
Gliserom u mul ipak zbog pijanstva


Slovak je napuhao 2.24 promila alkohola zbog čega je kažnjen s 5100 kuna. Nakon havarije brodicu su djelatnici tvrtke EmergenSea iz Zadra, specijalizirane za pomorske nesreće, odnosno pomoć i dostavu na moru, oteglili do sukošanske marine, gdje je bila na vezu


Nesvakidašnjoj pomorskoj nesreći u petak oko 19 sati na zadarskoj Rivi kada je motorna brodica Aladena koja plovi pod slovačkom zastavom udarila u mul, ipak je, kako se i sumnjalo, kumovao alkohol.
Pokazali su to rezultati alkotesta prema kojima je 37-godišnji skiper glisera dugog 10,87 metara napuhao zavidnih 2,24 promila alkohola. Njegov sunarodnjak, pet godina stariji Slovak, zadobio je teške ozljede zbog kojih mu je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar.
Očevid na zadarskoj Rivi poduzeli su djelatnici Lučke kapetanije uz asistenciju djelatnika Pomorske policije PU zadarske, a utvrđeno je da je alkoholizirani skiper prednjim dijelom glisera udario u kameni mul. Plovidba nije bila ugrožena, a dvojica Slovaka brodicom su se iz Zadra uputili prema Sukošanu. Nakon havarije brodicu su djelatnici tvrtke EmergenSea iz Zadra, specijalizirane za pomorske nesreće, odnosno pomoć i dostavu na moru, oteglili do sukošanske marine, gdje je bila na vezu.
Slovak navodno zbog velike koncentracije alkohola u krvi nije vidio mul, niti primijetio kako je od obale udaljen svega 50, umjesto zakonom propisanih 200 metara. Upozorenja sa zadarske rive od prolaznika i šetača koji su ih mahanjem pokušali upozoriti, alkoholizirani Slovaci shvatili su kao znak dobrodošlice i srdačnosti lokalnog stanovništva pa su im veselo odmahivali. Morska avantura stoga će 37-godišnjeg skipera stajati 5 100 kuna, koliko je morao platiti nakon što su mu djelatnici Lučke kapetanije ispisali prekršajnu prijavu.