Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ostavili smo srce na parketu

18.03.2011. 23:00
Ostavili smo srce na parketu


Zanimljivo je bilo čuti što su kazali treneri obiju momčadi nakon utakmice. Za Nevena Plantaka je ova povijesna pobjeda Borik-Puntamike bila kao ostvarenje sna dok je Dražena Anzulovića zatekla prava noćna mora u koju je njegova momčad uronila. Atmosfera Jazina je izgleda bila odlučujući čimbenik. Za Plantakovu momčad  je u doslovnom smislu bila šesti igrač…
– Ovome se nisam nadao ni u najluđem snu. Rekao sam svojim igračima prije početka da moraju izaći na teren muški, dati sve od sebe i pridržavati se taktičkih zamisli koje smo uvježbavali. Bez obzira na vanjski šut Cibone koji smo riskirali. Deški su ispoštovali sve i ostavili su srce na parketu te su uz publiku dobili samopouzdanje za pobjedom. Iako ova atmosfera zna dvojako djelovati na tako mlade i neskusne igrače sklone greškama dogodilo se da ih je publika podigla i dala im taj dodatni impuls – kazao je Plantak, a Anzulović nije mogao ništa nego čestitati pobjedniku.
– Čestitam treneru Plantaku i Borik-Puntamici na potpuno zasluženoj pobjedi. Oni su bili momčad koja se bori, želi, a mi smo momčad koja je bila letargična, isprepadana atmosferom i neiskusna da reagira na jednu ovakvu agresivnost i čvrstinu koju je Borik pokazao u ovoj utakmici. To su naši problemi. Kroz cijelo ovo razdoblje smo fizički nespremna momčad i onda ne možemo odgovoriti na pravi način, pogotovo kad se ne igra sa srcem – kazao je Anzulović kojemu ovaj poraz spada sigurno u one koji najteže sjedaju u karijeri.
– Govorio sam i prije početka Lige za prvaka da smo mi momčad koja sebi ne može dopustiti taj luksuz da ikoga potcijenimo. Problema smo tijekom sezone imali i sa sastavima koji su i niže kvalitete od Borik-Puntamike. Prije tri dana smo odigrali jednu utakmicu protiv Partizana doslovno iz straha od katastrofe. Nemamo jednostavno tu kvalitetu da bez straha odigramo ovakve utakmice kao što je bila ova u Jazinama – kazao je na kraju Anzulović.