Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

DJ Bush prijavljen zbog nekoliko stotina piratskih CD-a

18.03.2012. 23:00
DJ Bush prijavljen zbog nekoliko stotina piratskih CD-a


– U subotu navečer u ugostiteljskom objektu zatečen je 44-godišnji vlasnik koji je posjedovao nekoliko stotina piratskih CD-a. Zbog kaznenog djela nedozvoljene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača slijedi mu kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – izvijestili su iz PU zadarske


Vlasnika popularnog zadarskog kafića u Ulici Matice Dalmatinske u zadarskoj Varoši policija je jučer kazneno prijavila zbog posjedovanja nekoliko stotina piratskih CD-a namijenjenih reproduciranju glazbe.
Ilegalne nosače zvuka policijski inspektori pronašli su tijekom subotnje akcije po zadarskim noćnim klubovima, nakon čega su ih i zaplijenili.
– U subotu navečer u ugostiteljskom objektu zatečen je 44-godišnji vlasnik koji je posjedovao nekoliko stotina piratskih CD-a. Zbog kaznenog djela nedozvoljene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača slijedi mu kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – izvijestili su iz PU zadarske u čijoj kaznenoj evidenciji se zadarski DJ pojavljuje po prvi put.
Neslužbeno doznajemo kako je riječ o Alenu B., vlasniku kafića Dolce vita, omiljenog okupljališta mladih Zadrana na Poluotoku i to upravo zbog bogatog repertoara glazbe. Sam vlasnik široj javnosti poznat je kao dugogodišnji DJ, koji je predstavljajući se umjetničkim imenom DJ Bush nastupao u brojnim hrvatskim diskotekama i noćnim klubovima, a na Silvestrovo 2010. godine u nastupio je i u Dvorani Krešimira Ćosića na zadarskom Višnjiku uz svjetski poznatog DJ Davida Moralesa.
Iako je vijest o zapljeni CD-a jučer u Zadru u kuloarskim pričama povezivana s nepopularnim ZAMP-om, u PU zadarskoj ističu kako ovo nije neuobičajena prijava, niti zapljena, što potvrđuju i sudski procesi na Općinskom sudu u Zadru koji se vode protiv vlasnika nekoliko ugostiteljskih objekata zbog istog kaznenog djela.