Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Hrvatska reprezentacija uveličala proslavu

18.03.2012. 23:00
Hrvatska reprezentacija uveličala proslavu


Dvorana Mocire sinoć je ugostila Hrvatsku malonogometnu reprezentaciju, koja je na nedavnom Europskom prvenstvu u našoj zemlji osvojila četvrto mjesto. Doduše, u nešto oslabljenom sastavu i bez izbornika Mate Stankovića, no svejedno, bila je to prilika zadarskim ljubitelja malog nogometa da pozdrave najbolji rezultat reprezentacije u povijesti. Povod je bio dan 93. zrakoplovne baze, koja je za ovu priliku okupila momčad, te pozvala u goste zvučna pojačanja, dvojicu “vatrenih” Gorana Vlaovića i Roberta Jarnija. Nažalost, Jarni je u petak u Splitu imao lakšu prometnu nezgodu, te se ovih dana oporavlja, dok je Vlaović svojom kvalitetom i iskustvom pokušao pomoći koliko je mogao. Ipak, Hrvatska reprezentacija je očekivano lako došla do visoke pobjede. Jakov Grcić je zabio već nakon 35 sekundi igre, da bi Alen Protega u 3. minuti povisio na 2-0. Sastav 93. zrakoplovne baze je na početku bio malo suzdržan, s velikim respektom prema protivniku, ali je uskoro pokazao da ima svoje adute. Alen Lazanja je lijepo pronašao Josu Jovančevića na drugoj stativi, a ovaj matirao Jukića za smanjenje zaostatka. Zbilo se to samo nekoliko desetaka sekundi nakon drugog gola Hrvatske, a malo kasnije je Vlaović, sam pred vratarom, promašio za poravnanje. U 10. minuti Josip Čolak je gurnuo loptu u peterac, a sjajno se snašao Boris Melvan i petom poentirao za izjednačenje, 2-2. Do kraja poluvremena, koje je trajalo 25 minuta bez zaustavljanja sata, ponovno je zabio Grcić, ispod ruke vrlo dobrog vratara Emilia Puzara. U drugom ga je poluvremenu zamijenio Mario Dević, koji se odmah istaknuo s nekoliko lijepih obrana, no Hrvatska je ubacila u višu brzinu. Saša Babić je postigao dva zgoditka u razmaku od dvije minute za 5-2, a u strijelce se upisao i Marko Šimurina, kojemu je ovo bio oproštaj od reprezentacije. Domaći su počeli sve više griješiti, a reprezentativci su, unatoč revijalnom ritmu utakmice, još nekoliko puta to kaznili. Luka Jurlina i Saša Subotić, nakon lijepe akcije u malom prostoru, povisili su na 8-2, a onda je svoj hat-trick kompletirao Grcić. Deseti pogodak djelo je ponovno Subotića, a čast da zaključi utakmicu golom za 10-3 pripala je Goranu Vlaoviću, kojega je zadarska publika nagradila velikim pljeskom, kao i sve sudionike ove lijepe nogometne predstave.
– Utakmica je bila revijalnog karaktera i normalno da reprezentativci nisu igrali punim intenzitetom. Mi smo se prvi put skupili i pokušali smo im pružiti što bolji otpor. Vlaović je došao i odigrao pod temperaturom, a da je igrao i Jarni, možda bi bilo još malo zanimljivije i neizvjesnije. No, konačan rezultat doista nije bio u prvom planu. Okupili smo se da obilježimo jubilej naše baze i jedino mi je malo žao što nije došlo nešto više ljudi, s obzirom da smo pozvali reprezentaciju. Ali sve u svemu, zadovoljni smo. Proveli smo jedno lijepo sportsko poslijepodne i drago nam je da smo ga podijelili s našim sugrađanima – rekao je Ivica Radoš, voditelj sastava 93. zrakoplovne baze, kojemu je asistirao Stipe Modrić.
Zadovoljni su bili i hrvatski reprezentativci.
– Bila nam je čast odazvati se ovom pozivu. Da nije bilo ovih ljudi, ne bi bilo ni naše reprezentacije i sa zadovoljstvom smo došli u Zadar odigrati utakmicu. Znam da u ovom gradu mnogo ljudi igra i voli mali nogomet i nadam se će kroz nekoliko godina i Zadar dobiti stabilnog prvoligaša – kazao je Ivo Jukić, kapetan i jedan od junaka, koji je obranama penala odveo Hrvatsku u polufinale Europskog prvenstva.


93. ZRAKOPLOVNA BAZA – HRVATSKA 3:10


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 300. Suci: Zdenko Bakarić i Josip Viduka. Stijelci: 0:1 Grcić (1′), 0:2 Protega (3′), 1:2 Jovančević (3′), 2:2 Melvan (10′), 2:3 Grcić (12′), 2:4 Babić (31′), 2:5 Babić (33′), 2:6 Šimurina (37′), 2:7 Jurlina (38′), 2:8 Subotić (40′), 2:9 Grcić (42′), 2:10 Subotić (42′), 3:10 Vlaović (49′).
93. ZRAKOPLOVNA BAZA: Emilio Puzar, Mario Dević, Domagoj Čulin, Veselin Zdrilić, Stipe Baždarić, Josip Čolak, Alen Lazanja, Goran Mikulec, Joso Jovančević, Ivica Mandušić, Ivan Klapan, Damir Barišić, Tomica Mikec, Matija Vrđuka, Boris Melvan, Goran Vlaović. Voditelji: Ivica Radoš i Stipe Modrić.
HRVATSKA: Ivo Jukić, Marin Stojkić, Franco Jelovčić, Jakov Grcić, Denis Mijatović, Saša Subotić, Alen Protega, Luka Jurlina, Marko Šimurina, Saša Babić. Trener: Marinko Mavrović.