Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Novi biogradski pobjednički vez

18.03.2012. 23:00
Novi biogradski pobjednički vez


Biogradski rukometaši zasluženom pobjedom, sedmom u posljednjih devet utakmica, udaljili su se sa dna ljestvice. Početak utakmice nagovijestio je da će Đakovo brzim centrom, ali i igrom pokušati nadjačati svoje domaćine. No, i Biograd se dobro postavio te čvrstom igrom u obrani zaustavljao đakovačke kontre. Prvih 10 minuta pripalo je Biograđanima, koji su koristili brze kontre te su oba krilna igrača, Zorica i Pelicarić, postizali pogotke, a na semaforu je bilo 5:2. U nastavku nekoliko tehničkih pogrešaka koriste gosti te izjednačavaju na 5:5 i ubrzo nakon toga i 6:6. Trener Petrović u 16. minuti zatražio je minutu odmora.
– Ukazao sam na brzopletost u igri te tražio smirenost svojih igrača. Posebno sam upozorio na srednjeg igrača Barbarića, koji je dobro odigravao pasove s kružnim napadačem što nam je stvaralo dosta problema – objasnio je Petrović nakon utakmice.
U završnom dijelu prvog poluvremena gosti, za koje je suđeno čak devet sedmeraca, samo su još jedanput izjednačili na 13:13 i to je bilo sve. Biogradski redovi su pojačali obranu i na poluvrijeme otišli sa tri pogotka prednosti.
U nastavku domaćini koriste pogreške gostiju te povećavaju prednost na 22:17. Petrović šalje vanjskog igrača Markića na krilnu poziciju, što se pokazalo kao pun pogodak jer na toj poziciji bio je nezadrživ te s lakoćom postizao pogotke. Na njegovo mjesto postavljen je Ivan Abramović, povratnik iz Šibenika, koji se vratio nakon lakše operacije šake te je u obrani i napadu dobro surađivao s Ivan Buovcem koji je, kao pravi sportaš, odigrao utakmicu iako je imao povišenu temperaturu. Na golu Biograda jednu od svojih najboljih utakmica odigrao je i mladi vratar Mario Knežević te tako dodatno motivirao svojim obranama ostale igrače i podizao tempo igre. U 52. minuti domaćini su brzim polukontrama realizirali postigli još dva pogotka preko kapetana Lea Zorice, otišli na najveću prednost od 31:26 i već tada je bilo vidljivo da bodovi ostaju u Biogradu. Osim toga, Biograd je sada u prednosti u slučaju da ove dvije momčadi imaju isti broj bodova budući da je u 6. kolu bilo 31:27 za Đakovo.


BIOGRAD – ĐAKOVO 35 (19): 29 (16)


BIOGRAD NA MORU – Školska sportska dvorana. Gledatelja 250. Suci: Mandić (Solin) i Duje Žanko (Sinj).
BIOGRAD: Tomić 1, Sakić 3, Troskot, Buovac 6, Knežević, Morović, Pelicarić 1, Katuša, Fabijan, Duvnjak 9, Zorica 6, Markić 10, Abramović. Trener: Zvonimir Petrović.
ĐAKOVO: Markotić, Kovač 9, Poljičak, B. Lubar 3, Perković, Punda, I. Barberić 3, D. Lubar 3, Tot 4, Petrović, T. Barberić 4, Klepo 1, Frizon, Šimić 2, Zrakić. Trener: Danijel Špehar.
Isključenja: Biograd 14 minuta; Đakovo 12 min
Sedmerci: Biograd 2 (3); Đakovo 7 (9).