Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Novi maraton za izgubljeno doigravanje

18.03.2012. 23:00
Novi maraton za izgubljeno doigravanje


Neobično je bilo vidjeti minutu odmora u trećem setu kada je Marin Masnić, trener Zadra, nastavio sjediti, a igrači su se okupili, ali ne uz njega nego – pored njega. Savjete je davao Antonio Surać, kapetan, a Masnić je sjedio i šutio, onako kako je bilo veći dio trećeg seta.
– Nisam do sada nikada tako reagirao. Pokušao sam i na taj način probuditi igrače. Na kraju su se i probudili, vratili smo se nakon 0:2 u setovima i osvojili bod – objašnjavao je Masnić svoj, najblaže rečeno, čudan potez.
Zadar je protiv Vukovara doista osvojio bod, ali je i izgubio dva, a to znači i izgubljenu priliku za osvajanje šestog mjesta, koja se otvorila nakon odličnih igara u drugom dijelu sezone.
Dva loša
Zadar je, složio se s time i Masnić, najveći dio utakmice izgledao – loše. Tek povremeno vidjeli smo da je to ista momčad koja je unatrag dva tjedna pobijedila Mursu i Rijeku, momčadi iz vrha ljestvice.
– Nismo igrali dobro, ni mi ni Vukovar – rekao je Masnić i toj tvrdnji nema se što dodati. Vukovar je bio bolji između dva loša i odnio pobjedu s kojom je i dalje glavni pretendent na šesto mjesto. A Zadar? ‘Plavi’ su se očito malo ispuhali, zbijeni raspored, kao i već četvrta utakmica u pet setova u posljednja tri tjedna ostavili su traga. Možda su nas Masnićevi igrači malo i razmazili, pa se sada stalno očekuju pobjede, premda se Vukovar doista činio dobrom prilikom za tri boda. Riječ je o momčadi koja je vidljivo fizički jača od Zadrana, ali i o sastavu koji nije pokazao kvalitetu pred kojom bi trebalo ustuknuti.
Već je prvi set dao naslutiti gdje će se kriti zadarski problemi, počelo je, naime, sa dva loša prijema Stipe Belića za 0:2 gostiju. Kasnije je na liberu pokušao i Domagoj Burčul. Budući da ni njemu nije išlo u igru se vratio Belić. Početni zaostatak (1:6) Zadar je brzo nadoknadio i kod 14:13 imao prvo vodstvo na utakmici. Bilo je potom i plus tri za domaće (18:15), zatim obećavajućih 22:20, ali su gosti serijom od pet poena osvojili prvi set. U drugom setu Vukovarci stalno vode, Zadrani prijete, ali ne uspijevaju preokrenuti rezultat. Spasio je Zadar dvije set lopte, treću nije. Slab prijem, loš dan Josipa Viduke te tek povremeno dobar blok bili su preveliki uteg na zadarskim nogama.
Petkovićevi servisi
Ipak, u trećem setu, možda i pod utjecajem opisanih Masnićevih metoda, počinje buđenje Zadra. Sve je išlo glatko, od početnih 4:0 do konačnih 25:17. Proigrao je Trpimir Burčul, Matko Kulaš se pokazao spremniji od Viduke, a počeo je prolaziti i Ivan Škara. Slična situacija i u četvrtom setu za potpuni povratak u meč – 2:2. Međutim, tri servisa Petkovića na početku petog seta odredila su konačan smjer utakmice. Vukovar je poveo 4:0, Zadar došao do 10:10 nakon čega je ostao voziti u “leru”. S druge strane, gosti su bili u brzini više, premda nije dojam da je bila riječ baš o petoj brzini, i uspjeli iskoristiti drugu meč loptu. Odoše tako dva boda na Dunav, a s njima i nada u doigravanje za prvaka.


ZADAR – VUKOVAR 2:3


(22:25, 25:27, 25:17, 25:21, 12:15)
ZADAR – Dvorana 4 ŠC Višnjik. Gledatelja: 70. Suci: Hranić i Gvozden (Zagreb).
ZADAR: Radošević, Viduka, Škara, Surać, Buterin, Kulaš, Mandić, Grubišić, Šestan, T. Burčul, Belić, D. Burčul. Trener: Marin Masnić.
VUKOVAR: Rošić, Leko, Petković, Celan, Tomić, Mihaljević, Prdić, Trusić. Trener: -.




Odbojkaški maraton Mladenke Vrkić


Mladenka Vrkić, uz Damira Kuncu, na domaćim je utakmicama Zadra cijelu sezonu linijska sutkinja. S obzirom na to da je Vrkić i igračica Zadra u subotu je imala pravi odbojkaški maraton. Najprije je pet setova “mahala” Zadranima i Vukovarcima, a potom otrčala u svlačionicu i istrčala na parket u sportskoj opremi na dvoboj Zadra i druge ekipe Splita te odradila novih pet setova. Ovaj put kao igračica.