Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Mladi kemičari “iskemijali” dobre rezultate

Autor: Valentina Mlađen

18.03.2013. 23:00
Mladi kemičari “iskemijali” dobre rezultate

Foto: Marin GOSPIĆ



Na natjecanju iz kemije za osnovne škole natjecalo se 38 učenika sedmih i osmih razreda iz 15 osnovnih škola


U Osnovnoj školi Zadarski otoci u Zadru prošlog je petka održano županijsko natjecanje iz kemije za osnovne i srednje škole. Čak 95 učenika sudjelovalo je na natjecanju, što je nešto više u odnosu na prošlu godinu, no samo najbolji dobit će priliku okušati se s mladim kemičarima iz čitave Hrvatske na državnom natjecanju.
Na natjecanju iz kemije za osnovne škole natjecalo se 38 učenika sedmih i osmih razreda iz 15 osnovnih škola. Od učenika sedmih razreda najbolji rezultat ostvario je Tin Županović iz Osnovne škole Sv. Filip i Jakov, na drugom je mjestu Josip Vucić iz Osnovne škole Benkovac i na trećem njihova kolegica iz Osnovne škole Pakoštane Blanka Marketin. Među učenicima osmih razreda najbolje poznavanje kemije pokazale su učenice Lucija Barešić iz Osnovne škole Pakoštane, Anamaria Birkić iz Osnovne škole Sv. Filip i Jakov te Marija Batur iz Osnovne škole Zemunik zauzevši prva tri mjesta.
Iz devet srednjih škola natjecalo se 57 učenika, od 1. do 4. razreda srednje škole. Najbolje rezultate među učenicima prvih razreda ostvarili su učenici Gimnazije Franje Petrića koji su zauzeli prva dva mjesta, redoslijedom Daniel Paleka i Dominik Čolak, a na trećem je mjestu Filipa Maksan iz Srednje škole Biograd na Moru. Apsolutni dobitnici među učenicima drugih razreda su učenici Gimnazije Jurja Barakovića – Marijana Zrilić, Antonia Marčić i Anton Kontić – koji su zauzeli prva tri mjesta. Učenici trećih razreda podijelili su prvo i treće mjesto, pa su tako na prvom mjestu Matej Miočić iz Gimnazije Franje Petrića i Filip Predovan iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II., na drugom je mjestu također učenik Klasične gimnazije Borna Černe, a treće mjesto podijelile su Marta Marčinković iz Zadarske privatne gimnazije s pravom javnosti i Petra Morožin iz Srednje škole Biograd na Moru. Djevojke su pokazale najbolje poznavanje kemije i među učenicima četvrtih razreda, a prva tri mjesta zauzele su Lucija Franin iz Gimnazije Jurja Barakovića te Kristina Stamenković i Nina Perić iz Gimnazije Franje Petrića.