Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Roko Sikirić i Antonija Kaleb ponovno u reprezentaciji

Autor: Šime Ćurko

04.09.2012. 22:00
Roko Sikirić i Antonija Kaleb ponovno u reprezentaciji


Muška reprezentacija je u kvalifikacijskoj skupini u Beču, a odbojkašice su u Rumunjskoj
Hrvatska odbojka daleko je od pozicija  koje bi, da je manje “dvorskih igara” mogla imati, i s  reprezentacijama i s klubovima. Kvalifikacije za  Europsko prvenstvo nova  su prilika za popravak goleme štete koja nije sanirana već godinama. EP  će pokušati izboriti muška  i ženska selekcija. U situaciji kad nas uglavnom  nema nigdje i plasman na  europsku smotru bio bi –  uspjeh.
Put do Europskog prvenstva igrači Igora  Šimunčića tražit će na  kvalifikacijskom turniru u  Beču. Izbornik Šimunčić  za tu je akciju ulogu dizača povjerio Tsimafeiju  Zhukouskom i Borisu Osmokroviću, dok će na poziciji korektora igrati kapetan Igor Omrčen i Ivan  Raič. Na mjestu primača  svoj doprinos reprezentaciji dat će Danijel Galić,  Darko Nojić, Roko Sikirić  i Toni Kovačević, na mjestu centara Šime Vulin, Matija Sabljak i Ivan Mihalj,  dok je libero Stanislav Zimakijevic. Roko Sikirić tako se nakon nekoliko godina vratio u nacionalni  dres.
– Neću se baviti prognozama jer je to uvijek  nezahvalno. Idemo od  utakmice do utakmice, a  cilj je ostati u natjecanju u  bilo kojem obliku. Dakle,  ili izravno izboriti plasman  na EP ili to pokušati ostvariti kroz dodatne kvalifikacije. Svjesni smo da  su Česi apsolutni favoriti i  da će se između ostalih  reprezentacija voditi neizvjesna borba za drugu poziciju koja vodi u dodatne  kvalifikacije – smatra  Šimunčić.
Ženska seniorska reprezentacija plasman na Europsko prvenstvo pokušat  će ostvariti na prvom turniru skupine D u Rumunjskoj. Nakon priprema u  Topuskom i Mariboru seniorke odlaze na kvalifikacijski turnir u rumunjski  Piatra-Neamt. Izbornik  Igor Lovrinov za ovu akciju u reprezentaciju je  vratio Antoniju Kaleb, a  uz Zadranku u Rumunjsku putuju: Bernarda  Brčić, Sanja Popović, Jelena Alajbeg, Mira Topić,  Matea Ikić, Nikolina Kovačić, Ivana Miloš, Bernarda Čutuk, Martina Malević, Matea Rajković, Ivona Čačić.
– Rumunjska je favorit  skupine. Mi ćemo svoju  šansu tražiti u utakmici s  Velikom Britanijom i Portugalom, a dat ćemo sve od  sebe da iznenadimo i Rumunjke – ističe Lovrinov.
Ženska reprezentacija  tijekom pripremnog razdoblja mučila se s brojnim  ozljedama igračica.
– Borimo se s ozljedama i  upravo zbog toga sam  pretpostavio iskustvo mladosti. Otpale su neke  mlađe igračice jer mislim  da će mi zatrebati iskustvo  starijih – zaključio je Lovrinov.