Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Primili Isusa u svoje srce

Autor: Marija Ćurko

18.04.2010. 22:00
Primili Isusa u svoje srce

Foto: Zvonko KUCELIN



Treća vazmena nedjelja u župi Sv. Josipa, zaručnika BDM u Zadru na Plovaniji bila je u znaku primanja sakramenta prve svete pričesti. Misno slavlje u župnoj crkvi Sv. Josipa predvodio je župnik mons. Šime Perić, a 31 dijete primilo je sakrament prve svete pričesti po kojem će u slavlju euharistije uvijek iznova moći sudjelovati za stolom kruha te se u čistoći srca hraniti duhovnom hranom od koje dolazi snaga za život. Djeca su u svetoj misi sudjelovala prigodnim recitacijama i pjesmama u čast euharistijskom Isusu. Za sakrament prve svete pričesti djecu je pripremala s. Mila Deak.
– Želja da primimo Isusa u svoje srce uvijek je ono što ostaje najdublje u našem ljudskom životu, rekao je mons. Perić. On je govoreći o naviještenoj Božjoj Riječi istaknuo potrebu rada s Kristom, jer to garantira uspjeh.
– S Isusom je puna “mreža”, s Isusom uskrslim je puni život. Svake nedjelje ovdje se prima Riječ Božja, Riječ života. Ova mala količina kruha moje srce oživljuje, daje mu život i snagu. Uskrsli Gospodin svake nedjelje u nama ponovno želi upaliti plamen vjere da osnažujemo i rastemo u Njemu, kazao je župnik s Plovanije koji je prije primanja sakramenta prve svete pričesti potaknuo djecu na zahvalnost za ovaj neizmjerni dar koji intenzivno uvodi u prostore Božje blizine i zajedništva s Ocem po nebeskoj hrani.
Djeca su na kraju misnog slavlja zahvalila Isusu koji im se daje kao kruh s neba, te svojim roditeljima. Prvopričesnici su za dar dobili uspomene i svete krunice, a nakon zajedničkog fotografiranja slavlje je nastavljeno uz kolače i sokove.
Prvopričesnici župe Sv. Josipa na Plovaniji u Zadru su Antonio Kvas, Barbara Jurjević, Bruno Antunović, Filip Nimac, Mia Barešić, Stephanie – Karmen Bošnjak, Nina Perišić, Jurica Mavar, Paula Kašelić, Dominik Gregov, Sara Svorcina, Nina Kučina, Stipe Golem, Nikolina Stilinović, Paola Čavić, Luka Šarlija, Tonka Pašalić, Sara Košta, Lucija Matijević, Franko Katalenić, Roko Marcelić, Luka Banović, Lucija Zubak, Ivana-Marica Knežević, David Begić, Luka Begić, Paula Jović, Antonia Božanić, Mihovil Baričević, Anđela Šišeta, Damjan Pranjić.