Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sakrament krizme primilo 26 mladih

Autor: Marija Ćurko

18.04.2010. 22:00
Sakrament krizme primilo 26 mladih

Foto: Adam VIDAS



Misnim slavljem koje je, prošlu subotu, u crkvi Gospe od Ružarija u Diklu u Zadru predvodio fra Josip Sopta, provincijal Franjevačke provincije Sv. Jeronima u Zadru, 26 mladih primilo je sakrament svete krizme. Mlade je za sakrament kršćanske zrelosti pripremao don Mladen Kačan, a uime roditelja govorila je Sandi Matešić. Krizmanici su kao simbol primanja sakramenta svete potvrde dobili uspomenu, knjigu “Temelji kršćanskoga života za mlade” te franjevački znak “tau” po kojemu su potaknuti na svjedočenje ljepote života s Bogom. Župni zbor Gospe od Ružarija pjesmom “Slavim te Gospode” uveo je brojne vjernike u slavlje velikog dana.
– Tražili smo načina kako im pomoći u njihovom razvoju u vjeri da budu odgovorni za svoj život i ponašanje. Žele prihvatiti Isusa i krenuti s njime u život, kazao je na početku svete mise don Mladen Kačan istaknuvši važnost puta mladih do iskustva svetoga, tišine, sabranosti i ozbiljnog rada. Kako bi se to ostvarilo, nastavlja župnik Dikla, potrebno je puno odricanja, žrtve i pomoći roditelja i župne zajednice uz davanje dobrog primjera.
– Podrška roditelja i kumova zasigurno će im pomoći da pronađu svoj put i mjesto u životu, u čovječnosti. Brojne napasti žele ih odvojiti od Boga, naveo je don Mladen Kačan naglasivši veliku važnost duhovnog života u obitelji.
Fra Josip Sopta je u svojoj propovijedi uputio na vrijednost života koji je Božji dar, neponovljiv i jedinstven. Stoga, kako je rekao, mladi su budućnost Crkve i naroda pozvani rasti u sakramentalnom i milosnom životu. Predvoditelj misnog slavlja govorio je i o važnosti prepoznavanja Božje volje u životu, u obiteljskom ili posvećenom pozivu.
Krizmanici župe Gospe od Ružarija u Diklu su: Antonela Bajlo, Iva Bazioli, Borna Beram, Domagoj Bulatović, Ena Dujić, Joso Josipović, Paula Kalanj, Miro Kaleb, Dajana Latković, Roko Lisica, Ela Matešić, Josip Matešić, Lucija Matešić, Romana Matešić, Luka Milin, Matija Lidija Milin, Nino Pinčić, Ivan Rimanić, Marta Šimičević, Stipe Šimičević, Renata Josipa Špaleta, Lucia Verunica, Kristiana Vitez, Linda Vukešin, Marin Vukešin, Marina Zebić.