Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Elvis Šopić i njegov brat potukli se sa sumještaninom

18.04.2011. 22:00
Elvis Šopić i njegov brat potukli se sa sumještaninom


Elvis Šopić (24) iz Raštevića, koji na slobodi čeka odluku Vrhovnog suda o presudi kojom je zbog ubojstva taksista Igora Ćustića osuđen na 15 godina zatvora, ponovno je dospio na stranice crne kronike. No, ovaj put jer su se on i njegov brat Denis (27) potukli sa sumještaninom Robertom Tepšom (30).
– U ponedjeljak oko 20 sti, ispred trgovine Stari dom u Rašteviću, verbalno i fizički su se sukobili 30 i 24-godišnjak s benkovačkog područja. U sukob se umiješao i 27-godišnji brat 24-godišnjaka. Nakon sukoba 30-godišnjak je izašao iz kafića i svojim automobilom srušio parkirani skuter u vlasništvu 27-godišnjaka, rekao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske koja je protiv sve trojice podnijela optužne prijedloge.
– Stajao sam naslonjen na zid pokraj vrata trgovine kad je naišao Robi. Bio je malo pripit pa me grubo odgurnuo, odnosno šakom udario u glavu. To je više bio nekakav njegov način za šalu nego udarac ali me zasmetalo pa sam mu rekao “ej, što ti je”, a on me ponovo gurnuo. Nakon toga sam i ja odgurnuo njega. Bilo je tu nekoliko mještana i oni su odmah priskočili i razdvojili nas nakon čega sam sjeo na klupu – priča Šopić dodavši kako je Robert nasrnuo i prema njegovom tri godine starijem bratu Denisu koji mu je dobacio da ga ostavi na miru jer da bi zbog njega mogao opet završiti iza rešetaka. Prema njegovoj priči Robert Tepša je potom otišao, a onda se vratio i od njegova brata tražio da pomakne skuter kako bi on prošao automobilom.
– Brat mu je rekao da nas ostavi na miru i da ima dovoljno mjesta za proći pokraj skutera, a on je samo krenuo unatrag i zabio se u skuter. I ja i brat odmah smo skočili. Pitao sam ga što to radi, što mu je, a on je zatvorio stakla i zaključao se iznutra. To me izrevoltirao pa sam mu razbio stakla na autu. Nisam želio sukob, ali što sam mogao. Napao me je i namjerno provocirao – kaže Šopić.
– Tridesetogodišnjak je svojim automobilom udario u skuter u vlasništvu 27-godišnjaka nakon čega je njegov brat na vozilu razbio dva stakla te je sukob prestao – rekao je Žodan, a isto je potvrdio i sam Elvis Šopić koji je nakon incidenta zajedno s bratom odgurao skuter i otišao kući. Svega 20-tak minuta kasnije na vrata im je pokucala policija koja je sačinila zapisnik o incidentu i podvrgla ih alkotestu na koji su oba Šopića, za razliku od njihova sumještanina,  bila negativna.
– Imam i previše problema u životu i ovakve stvari mi ne trebaju, ali nisam imao nekog izbora. On je nasrnuo na mene, a kasnije i na mog brata. Svjestan sam što sam učinio i da me čeka zatvor. Ne znam koliko godina ću morati robijati, jer će se najvjerojatnije suđenje ponavljati i treći put, ali koliko god da bude, svjestan da tako mora biti i iskreno žalim zbog svega – rekao je Šopić. Dodao je kako se nastoji kloniti nevolja dok je na slobodi te da osim ovog incidenta u tri mjeseca koliko je na slobodi, drugih nije imao. U međuvremenu pokušava naći i bilo kakav posao kako bi zaradio barem za one najosnovnije životne potrebe. Iako je planirao, izići navečer negdje u noći provod, to, kaže, još uvijek nije učinio. Dane na slobodi krati u potrazi za poslom, rješavanju papirologije, a razmišlja i o pokretanju postupka za utvrđivanje očinstva kako bi mogao ostvariti pravo na viđanje sina. Prije izlaska iz zatvora pomisao na sina bila mu je, kaže, dodatna snaga da izdrži sve, no uspio ga je vidjeti samo na fotografijama preko Facebooka.