Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Početak gostujućeg voznog reda

18.04.2011. 22:00
Početak gostujućeg voznog reda


U Sinju ćemo nažalost biti oslabljeni zbog ozljeda Jure Ružića i Ivana Mikulića, a uz njih dvojicu izvan stroja nam je i mladi Grabovac – kazao je Plantak


Prvi dio natjecanja u Ligi za prvaka za košarkaše Borik-Puntamika završava gostovanjem u Sinju kod Alkara. Domaćin je u svojoj školskoj dvorani uvijek favorit protiv “zelenih”, a tako će izgleda biti i večeras gdje se očekuje tisuću bučnih Sinjana koji očekuju treću pobjedu svojih ljubimaca. Kod Puntamičana situacija nije tako bajna kao što je bila pred početak Lige za prvaka, jer se trener Neven Plantak mora svaki dan suočavati s ozljedama koje su svakodnevnica u njegovoj momčadi. Stoga je plan pružanja što jačeg otpora Sinjana ozbiljno ugrožen.
– U Sinju ćemo nažalost biti oslabljeni zbog ozljeda Jure Ružića i Ivana Mikulića, a uz njih dvojicu izvan stroja nam je i mladi Grabovac. Ružić je obnovio svoju staru ozljedu lakta šuterske luke i teško da će moći participirati na pravi način dok Mikulić definitivno neće nastupiti zbog ozljede gležnja. Bez njih dvojice bitno nam je sužena rotacija koja nam je zbog našeg sustava igre jako bitna. Tek sa 12 zdravih igrača imamo priliku odigrati na 300 posto mogućnosti tj. u stanju smo onda odigrati onako agresivno i borbeno kao što smo izgledali u otvarajućim kolima Lige za prvaka – kazao je prije utakmice Plantak.
Sinj je jedan od najvrućijih parketa što su Zadrani već u A-1 ligi mogli osjetiti.
– Alkar ima možda najbolju i najbučniju podršku od svih klubova u ovoj ligi i ne sumnjam da će tako biti i večeras. Osim podrške s tribina njihov forte je kvalitetan roster u kojem ne nedostaje iskustva. U petorci im uglavnom budu svih pet igrača viših od dva metra, pa su zbog toga iznimno neugodni za čuvanje. Glavne konce im vuku Delaš na jedinici kojeg s klupe mijenjaju Bljajić i mladi Anzulović. Bilobrk i braća Modrić su opasni šuteri dok pod košem ordiniraju skočni Župić, Radić i Erceg. Igraju vrlo agresivno, uglavnom su im svi igrači odlični šuteri i jaki su u napadačkom skoku.
Sinjani su u dobroj formi u posljednje vrijeme što svjedoče pobjede nad Splitom doma, nad Zabokom u gostima te jak otpor pružen Ciboni u gostima u prošlom kolu.
– Baš zbog toga ne treba dvojiti tko je favorit u ovoj utakmici. Naš cilj je odigrati na našoj maksimalnoj granici, dat ćemo sve od sebe, pa što bude. Iako smo ostvarili sve naše ciljeve samim plasmanom u ovu ligu sigurno želimo do kraja odraditi sva kola vrlo ozbiljno i doći do još koje pobjede – zaključio je Plantak.
Nakon Alkara Borik će u goste Ciboni i Cedeviti. Tri gostujuće stanice na kojima će svaka pobjeda biti praktički senzacija.