Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ubojici iz Sukošana određen jednomjesečni pritvor

18.04.2011. 22:00
Ubojici iz Sukošana određen jednomjesečni pritvor


Grginović je nakon kraće prepirke nesretnu ženu bacio na pod i izudarao nogama po glavi i vratu uslijed čega joj je napukla lubanja. Preminula je zbog nagnječenja mozga i unutarnjeg krvarenja. Tužilaštvo ga tereti za ubojstvo iz koristoljublja, a određen mu je pritvor kako ne bi utjecao na svjedoke


S nekoliko udaraca nogom u predjelu glave i vrata 71-godišnji Vjeko Grginović u nedjelju je između 12 i 13 sati u obiteljskoj kući u Sukošanu usmrtio Zoricu Zečević (78), nevjenčanu suprugu njegova pokojnog brata Kasijana. Tako naime stoji u istražnom zahtjevu koji je u ponedjeljak, nakon što je muškarac priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, tužilaštvo podnijelo. Grginovića se sumnjiči za kvalificirani oblik ubojstva, odnosno ubojstvo iz koristoljublja po članku 91. stavak 4, a pred istražnim sucem, jednako kao i u policiji, branio se šutnjom. Grginovića u ovom slučaju zastupa odvjetnik Andrej Margarin koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti.
– Nakon saslušanja osumnjičeniku je određen pritvor u trajanju do 30 dana zbog mogućeg utjecaja na svjedoke koje sud kani ispitati, rekao je dežurni istražni sudac Županijskog suda u Zadru, Vladimir Mikolčević. On je, kako neslužbeno doznajemo, odbio Grginoviću odrediti pritvor zbog mogućnosti ponavljanja djela, koje je tužiteljstvo također predlagalo pozivajući se na njegove probleme s alkoholom i mentalno zdravlje.
A dan ranije naložena obdukcija tijela ubijene, dovršena u ponedjeljak ujutro na zadarskoj Patologiji, potvrdila je smrt nasilnim putem. Žena je naime preminula zbog nagnječenja mozga i unutarnjeg krvarenja koji su nastali kao posljedica napuknuća lubanje.
Tijelo nesretne žene u nedjelju je, nešto prije 13 sati, pronašao susjed koji je pozvao centar 112, a oni Hitnu pomoć. No liječnici joj više nisu mogli pomoći, pa su oko 13.13 sati pozvali policiju koja je tijelo žene pronašla na podu u ležećem položaju na leđima, s vidnim ozljedama glave. Očevidom na mjestu tragičnog događaja izuzeti su svi tragovi, a nakon što se Grginović par sati kasnije predao policiji, tragovi krvi izuzeti su i s njegove odjeće i obuće što je temelj kaznene prijave, a i istražnog prijedloga budući je odlučio ne iznositi detalje svog opakog čina. Tužiteljstvo mu kao motiv ubojstva navodi koristoljublje temeljem ranijih sukoba s bratovom nevjenčanom suprugom oko imovine koja je iza njega ostala, a za koju su oboje smatrali da im pripada. Kako bi svoje pravo i ostvarila, Zorica je svoj udio potraživala i sudskim putem što je obitelji Grginović posebice smetalo, a na koncu u nedjelju, na samu Cvjetnicu, i kulminiralo iz verbalne preprike u fizički obračun u kojemu je nesretna žena izvukla deblji kraj.