Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zlatarna Marić ide dalje

18.04.2011. 22:00
Zlatarna Marić ide dalje


Prošlog vikenda održan je tradicionalni, 11. po redu Uskrsni miting u skokovima u vodu. Domaćin i organizator bio je KSV Medveščak iz Zagreba, a sudjelovalo je 13 klubova iz sedam zemalja (Italija, Austrija, Njemačka, Srbija, Rusija, Mađarska i Hrvatska). Ukupno se natjecalo 114 skakača u kadetskoj i juniorskoj kategoriji među kojima su bili i skakači Zadra i Arna.
Natjecanje je bilo uspješno za Zadar koji je nastupio sa 14 skakača i osvojio devet zlata i tri srebra. Marcela Marić osvojila je tri prva mjesta. Sa daske 1 metar (295 bodova) i 3 metra (317) te u sinkro paru s Majom Borić (Trešnjevka) uz osvojenih 237 bodova. Marcelin brat Maro u kategoriji mlađih kadeta također je uvjerljivo pobijedio na sve tri discipline, 1 metar (211), 3 metra (190) i u sinkro paru s Jurajom Melšom iz Trešnjevke (212). Hana Kovačević je kod mlađih kadetkinja osvojila prvo mjesto sa daske 3 metra (164), drugo mjesto sa daske 1 metar (160) i prvo mjesto u sinkro paru s Ivanom Rumenović iz Dupina (185). U kategoriji početnika sa daske 3 metra sinkro prvo mjesto osvojili su Franko Žunić i Šime Orlović, dok su drugi bili Hrvoje Glavić i Mislav Mišković. U istoj kategoriji kod djevojčica Josipa Kovačević bila je druga u paru sa Gabrielom Kašnar (Trešnjevka). Osim spomenutih skakača za Zadar još su nastupili: Sara Jurlina, Nika Cerovečki, Frane Grgić, Dora Klarić, Dorijan Badel i Jakov Jović.
Arno je nastupio sa sedam skakača. Među mlađim kadetima Goti Maričić je na dasci 1 m bio drugi (173) dok je njegov klupski kolega Roko Sipina završio kao treći (154). Maričić je popisu odličja dodao i broncu iz sinkro skokova sa Hrvojem Brezovcem iz Trešnjevke (147). Među početnicima Borna Marinović bio je drugi (91). Broncu je kod juniora osvojio Josip Karuc u sinkro skokovima sa Tonijem Pejkovićem iz Dupina (204). Osim njih, za Arnu su nastupili i Marta Basioli, Dora Smolić i Luciano Peričić.
Sljedeće natjecanje je međunarodni miting iz LEN kalendara Zadar Open koji će se održati od 20.-22. 5. u organizaciji KSV Zadar.