Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

David Jelić treći junior

Autor: Šime Ćurko

18.04.2013. 22:00
David Jelić treći junior


Natjecalo se više od 130 vozača, među kojima je bilo i devet članova Macaklina


Na Lošinju je održano međunarodno natjecanje, koje je ujedno bilo i Prvenstvo Hrvatske u biciklističkom spustu, a utrka se bodovala i za Kup Hrvatske i Slovenije. Staza je bila duga 1,7 km, a visinska razlika iznosila je 260 m. Start je na vrhu Sv. Ivan, a cilj u središtu Velog Lošinja.
Natjecalo se više od 130 vozača, među kojima je bilo i devet članova Macaklina. David Jelić, Toni Marčina, Toni Šestan, Božo Vidov, Luka Šimunac, Roko Kovačić, David Lučić nastupili su u kategoriji juniora, a Marko Genda i Daniel Filić u kategoriji sport. Ukupnu pobjedu odnio je Austrijanac Manuel Gruber (2:18:84).
Novi, ujedno i stari, državni prvak je Marko Šišović (Istra, Pazin) sa vremenom 2:30:07, a državna prvakinja postala je Dubravka Družeta (Istra, Pazin) sa vremenom 3:05:780. Druga je bila Maunela Medena (Žminj), a treća Josipa Liseca (Šišmiš). U kategoriji juniora pobjedio je Eugen Darko Kramar (Titan) sa vremenom 2:49:30, drugi je bio Antonio Holjevac (Jastrebarsko) sa vremenom 2:53:65, a treći David Jelić (2:54:29). Iza njega bio je njegov klupski kolega Luka Šimunac (2:57:72). U kategoriji sport Daniel Filić bio je sedmi.
– Staza je bila odlična, premda smo je očito svi podcijenili jer je po snimkama koje smo dobili izgledala dosta lagana i ravna. Međutim, svaki put kad bih se spustio niz stazu osjetio sam grčenje mišića od snažne trešnje. Zadovoljan sam medaljom, iako malo mi žao što nisam uspio obraniti zlato od prošle godine. No, i ovo je super rezultat. Sad mi još preostaje kup, nadam se da ću tu ići koju stepenicu gore – rekao je David Jelić.
Sljedeća utrka Hrvatskog kupa je u Buzetu 12. svibnja.