Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Marin Božajić pobjednik treće Knjigoteke

Autor: Valentina Mlađen

18.04.2013. 22:00
Marin Božajić pobjednik treće Knjigoteke

Foto: Vedran SITNICA



Pobjednik je za svoje znanje nagrađen godišnjom koncertnom pretplatom u HNK-u Zadar, knjigom “Stari Zadar – gospodar zlata i srebra” Abdulaha Seferovića te godišnjom članarinom u Gradskoj knjižnici


Marin Božajić uvjerljivi je pobjednik treće Knjigoteke, kviza Gradske knjižnice Zadar koji se održava u sklopu manifestacije Zadar čita. Kviz Ante Mihića, osmišljen po uzoru na poznatu Kviskoteku koju je svojevremeno vodio Oliver Mlakar, doveo je četvero finalista u usijane stolce ispred pitanja koja su tražila odlično poznavanje književnosti i opće kulture.
Božajiću je ozbiljna konkurencija bio poznati filipjanski kvizoman Igor Eškinja, no na koncu je pobijedio s uvjerljivih 40 bodova ispred drugoplasiranog.
– Kviz je na stvarno visokom nivou u rangu bilo kojeg televizijskog kviza. U početku nisam bio siguran, ali kako je vrijeme odmicalo shvatio sam da ću pobijediti i drago mi je da sam sudjelovao, rekao je Božajić koji je do sada sudjelovao i na dva kviza Hrvatske televizije.
Božajić je za svoje znanje nagrađen godišnjom koncertnom pretplatom u HNK-u Zadar, knjigom “Stari Zadar – gospodar zlata i srebra” Abdulaha Seferovića te godišnjom članarinom u Gradskoj knjižnici. I ostali natjecatelji su, uz godišnju članarinu, dobili vrijedne nagrade: Rock enciklopediju za drugo mjesto, Milenijsku trilogiju Stiega Larssona za treće mjesto, te roman “Marina” Carlosa Ruisa Zafona za četvrto mjesto.
Pobjednik ovogodišnje Knjigoteke natjecat će se za dvije godine u superfinalu s pobjednicima prethodna dva kviza, Zoranom Kačanićem i Sinišom Kekezom, te pobjednikom četvrte Knjigoteke koja će se održati iduće godine.