Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Oprez, policija pojačano nadzire brzinu!

18.04.2017. 22:00
Oprez, policija pojačano nadzire brzinu!


Analizom teških prometnih nesreća koje su se dogodile na području Policijske uprave zadarske za prva tri mjeseca ove i protekle godine, kao dominirajuća greška ističe se neprilagođena brzina
Zadarska policija od prošlog ponedjeljka do nedjelje, 23. travnja, provodi pojačan nadzor brzine, a posebno 24-satni nadzor danas od 6 sati do četvrtka u 6 sati.
Analizom teških prometnih nesreća koje su se dogodile na području Policijske uprave zadarske za prva tri mjeseca ove i protekle godine, kao dominirajuća greška ističe se neprilagođena, odnosno nepropisna brzina.
– Uvidom u podatke o greškama vozača koji su prouzročili prometne nesreće, za promatrano razdoblje 2016. godine, ističe se podatak da je u ukupnom broju istih, brzina kao greška vozača, utjecala na 84 prometne nesreće što je u odnosu na isto razdoblje 2015. godine povećanje za 2,4 % (sa 82 na 84 PN). U tim prometnim nesrećama, jedna je osoba smrtno stradala, teže je ozlijeđeno devet osoba, a 35 osoba je lakše ozlijeđeno, izvijestili su iz PU zadarske.
Unatoč navedenim relativno pozitivnim trendovima, “brzina” i nadalje predstavlja grešku vozača u prometnim nesrećama koja rezultira najtežim posljedicama. Stoga su iz policije apelirali na sve sudionike u prometu na povećan oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i održalo povoljno stanje sigurnosti na našim prometnicama.
Također, danas će zadarski policajci na tri lokacije za koje su građani dostavili svoje prijedloge (Put Nina u Zadru, D306 u Kožinu i Ž6011 u Zemuniku Donjem), kontrolirati brzinu vozila.