Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Jadranova smjena generacija

Autor:

18.05.2009. 22:00
Jadranova smjena generacija

Foto: Filip BRALA



U klubu je velika smjena generacija, a mlađe kategorije trenutačno teško konkuriraju u seniorskoj kategoriji – kaže Romano Bajlo


Veslači Jadrana vratili su se sa seniorskog Prvenstva Hrvatske s osvojenim drugim mjestom u četvercu s kormilarom i petim mjestom u osmercu. Siromašnije nego ikad bilo je ovo prvenstvo za zadarske veslače koji su navikli zadarsku javnost uglavnom na prva mjesta, a ukupni klupski poredak na kojem je Jadran završio šesti od 14 momčadi sugerira kako je trenutačno veslanje u našem gradu izgubilo svoju prepoznatljivost. Ipak, opravdanje se može pronaći u velikoj smjeni generacija koja je posljednjih godina prisutna u ovom klubu i po riječima glavnog trenera Romana Bajla treba strpljenja da stasaju ti mladi veslači i ponovno vrate onaj stari sjaj veslanja u Zadru. Pogotovo se to odnosi na kraljevsku disciplinu osmerac u kojoj su čak četvorica veslača još vrlo neiskusni što se i primijetilo na državnom natjecanju na Jarunu kad su u posljednjoj četvrtini staze izgubili odličnu poziciju.
 – U klubu je velika smjena generacija, a mlađe kategorije trenutačno teško konkuriraju u seniorskoj kategoriji. Momci iz osmerca su odlično odveslali tri četvrtine staze da bi u finišu pali i na kraju se plasirali na četvrto mjesto. Ipak je to napredak u odnosu na prošlu godinu kad smo u osmercu bili peti – kazao je Bajlo.
Četverac s kormilarom (Branko i Marin Begović, Branimir Vujević, Josip Stojčević i kormilar Kristian Zelić) je završio na drugom mjestu, ali ipak nije ostvareno to prvo mjesto koje se očekivalo.
– Četverac s kormilarom je malo podbacio jer smo očekivali prvo mjesto i obranu titule državnog prvaka, ali četverac osječkog Iktusa nas je, unatoč našem vodstvu do 500 metara prije cilja, uspio nadmašiti i ostaviti na drugom mjestu.
Na Jarunu je Jadran nastupio samo s dvije posade (osmerac i četverac s kormilarom), a razlog tome je, prema Bajlovim riječima, odluka trenera da se ne opterećuju dodatno mladi veslači.
– Nismo htjeli još te momke opteretiti u dvojcu i četvercu bez kormilara jer bi se previše umarali. Njih očekuje u kombiniranim sastavima dosta duga i naporna sezona i važnija natjecanja poput Svjetskog kupa – opravdava Bajlo ovogodišnju rezultatsku stagnaciju.


 REZULTATI PH




Klupski poredak: 1. Mladost (Zagreb) 54,60, 2. Iktus (Osijek) 43,40, 3. Trešnjevka (Zagreb) 36,00, 4. Gusar (Split) 27,60, 5. Jadran (Rijka) 27,00, 6. Jadran (Zd) 13,00…
Osmerac: 1. Mladost Zagreb, 2. Trešnjevka, 3. Iktus 4. Jadran Zadar (Branimir Vujević, Josip Stojčević, Vanja Bušić, Marin Begović, Branko Begović, Toni Bilan, Marko Durica, Karlo Bilić, k. Kristijan Zelić), 5. Gusar Split…
Četverac s kormilarom: 1. Iktus Osijek 2. Jadran (Branimir Vujević, Josip Stojčević, Marin Begović, Branko Begović, k. Kristijan Zelić). VK Trešnjevka Zagreb.