Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Vepar kod Srba ugrizao staricu

Autor:

18.05.2009. 22:00
Vepar kod Srba ugrizao staricu

Foto: Filip BRALA



Ružicu Grbić (78) iz Grbića kod Srba napao je jučer vepar težak 120 kilograma. Nesretnu staricu vepar je napao dok je gonila ovce i koze na ispašu, oborio je na zemlji i ugrizao za rame. Životinju su na kraju ubili policajci PP Srb, tijelo mu je pokopano, a glava otkinuta i poslana na analizu u Split. Ozlijeđena starica odvedena je u Zadar u bolnicu gdje joj je pružena pomoć.
– Ovo je prvi put da sam ja u mojih sedamdeset i šest godina čuo da je vepar napao čovjeka. Sestra mi je pričala da je nakon što ju je oborio na tlo i ugrizao počeo kružiti oko njene glave i njušiti. Bio je to grozan osjećaj za nju i strahovala je da je divlja životinja ponovno ne ugrize za lice, glavu. Onda se vepar odmaknuo što je ona iskoristila da se ustane, uzme štap i počne vikati te ga je to najvjerojatnije otjeralo, priče Božidar Grbić, brat Ružice Grbič.
Neki stanovnici Srba i drugih mjesta misle kako je životinja bila bijesna te je to razlog zbog kojeg je napala čovjeka. Kažu kako su vepra vidjeli kako se neprirodno ponaša još prekjučer, ali su mislili da se radi o krmači koja pazi na mlade. Ipak tek detaljna analiza pokazat će jesu li njihove sumnje točne i jeli staričino zdravlje u opasnosti.