Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pokazati dostignuća tijekom jedne godine rada

Autor: Valentina Mlađen

18.05.2010. 22:00
Pokazati dostignuća tijekom jedne godine rada

Foto: Sebastian GOVORČIN



Glazbena škola Blagoje Bersa Zadar održala je u velikoj dvorani HKK Zadar tradicionalni godišnji koncert. Kao i svake godine mlade virtuoze su došli podržati brojni članovi obitelji i prijatelji koji su popunili sva mjesta u velikoj dvorani. Na samom početku ravnateljica glazbene škole Blagoje Bersa Branka Višić Karavida istaknula je učenike koji su se kroz ovu godinu dokazali na brojnim regionalnim natjecanjima, a učeniku Ivanu Andrijeviću, koji je osvojio prvo mjesto s klarinetom na državnom natjecanju uručila je i prigodnu nagradu. Ovogodišnja natjecanja bila su plodna za učenike glazbene škole Blagoje Bersa pa su tako kući ponijeli odlične rezultate. Na regionalnim natjecanjima učenici ove škole osvojili su četiri druga mjesta, dva treća i jedno prvo mjesto Ivana Andrijevića koji je osvojio prvu nagradu i na državnom natjecanju. Na državno natjecanje plasirao se i Djevojački zbor koji je na regionalnom natjecanju osvojio prvu nagradu, a na državnom je potvrdio odličan rezultat drugim mjestom.
Nakon predstavljanja rezultata publici su se svojim umijećem predstavili i učenici. Koncert je otvoren nastupom zbora “Bersići” pod vodstvom profesorice Mariane Dušević. Dalje su nastupili Sarasvati Mičić, Eva Šarlija i Marta Skejo, Lucija Paleka, Dominik Zrilić, Laura Nižić i Katarina Surać, Stjepana Lukašević i Marija Vičević, Manuela Barić i Ivan Štorić, Luka Stipanov i Joso Svorcina, Josipa Jurenec, Gudački orkestar vođen Barbarom Mračić, Djevojački zbor kojim je ravnala Branka Višić Karavida, Orkestar gitara vođen Josipom Marcelićem, Paola Bralić, Antonija Šoša, Ivan Štorić, Nada Miloš, Ivan Andrijević i Mali simfonijski orkestar vođen Barbarom Mračić i Draženom Habušom.
Koncert je kao i uvijek do sada organiziran kako bi pokazao sva dostignuća koja su polaznici škole zajedno sa svojim profesorima postigli tokom godine. Ove godine tih dostignuća bilo je mnogo, što u vidu osvojenih nagrada, a što brojnim nastupima i koncertima.
– Godina rada koja je iza nas bila je bogata nastupima i koncertima što nam i jest cilj. Mislim da smo tu odradili veliki posao jer s obzirom da smo mi škola naš cilj je prvenstveno obrazovanje i odgoj, a s druge strane bavimo se glazbom, a to je ipak jedna reproduktivna umjetnost pa onda želimo i predstaviti ono što smo naučili što nas svrstava u kulturnu aktivnost. Od nas se već očekuju vrlo visoki kulturni zahtjevi, a mislim da smo ih ove godine uspješno ostvarili, komentirala je ravnateljica Branka Višić Karavida proteklu godinu. Također je pohvalila svoje učenike koji unatoč brojnim obvezama u redovnoj školi marljivo rade i vježbaju bez obzira na umor. Audicije za Glazbenu školu Blagoje Bersa još uvijek traju i svi zainteresirani mogu se okušati na prijemnom ispitu.