Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Svečana priredba Prirodoslovno-grafičke škole

Autor: Valentina Mlađen

18.05.2010. 22:00
Svečana priredba Prirodoslovno-grafičke škole

Foto: Sebastian GOVORČIN



Prirodoslovno-grafička škola Zadar održala je u Velikoj dvorani Hrvatske kazališne kuće Zadar svoju, već tradicionalnu, svečanu priredbu. I ove godine glavni akteri i zvijezde bili su učenici koji su cijeli projekt realizirali zajedno s profesorom Ivicom Antićem. Želja je bila obilježiti kraj školske godine, pokazati zabavnu stranu školovanja, ali i pružiti prigodan oproštaj maturantima škole koji su se od srednje škole oprostili i maturantskom ludijadom.
– Ovo nam je već treća godina da organiziramo jedan ovako glazbeno-scenski program kako bismo javnosti pokazali da u školi nije sve samo unutar četiri zida i da se ne odvija samo rutinski odgojno obrazovni proces nego da se izvan toga otkrivaju kreativni potencijali učenika. Ujedno to je i prilika da se opustimo i zabavimo, a to je ono što smo mi htjeli posvetiti i našim maturantima na dan završetka njihova školovanja, polaznicima naše škole i njenim djelatnicima, ali i svim znatiželjnicima koji žele navratiti, rekao je Antić.
Program je organiziran u nekoliko scenskih žanrova pa su tako učenici glumili, pjevali, svirali nekoliko različitih instrumenata, plesali, a za svaku pohvalu su bili i duhoviti voditelji. Osim učenika ove škole nastupili su i njihovi profesori koji su se oduševljeno priključili ovoj akciji.
Na priredbi je sudjelovalo tridesetak učenika i nekolicina profesora. Njihov voditelj Ivica Antić istaknuo je kako ovakva suradnja učenika i profesora pokazuje jedan zanimljiv suživot u školi i kako je ovakav rad poticajan i pokazuje učenicima kako i škola i njihovi profesori mogu imati dva lica, jedno koje je malo službenije, ali i ono zabavno.
Ovogodišnja predstava privukla je veliki broj učenika Prirodoslovno-grafičke škole Zadar, njihovih roditelja, prijatelja te školskih djelatnika, a u prvom redu sjedio je i ravnatelj Žarko Grancarić. Odlična zabava i vrhunski izvođači garantirali su da će se priredba održati i iduće godine s još većim brojem posjetitelja.