Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Siguran je samo ostanak Dalibora Zebića

18.05.2012. 22:00
Siguran je samo ostanak Dalibora Zebića


Blizu odlasku su obrambeni igrači Prahić, Fuštar i Kovačević, a Jonjić i Tokić već su se vratili u Hajduk


Prvoligaš sa Stanova mogao bi sljedeće sezone doživjeti značajne promjene igračkog kadra. Za sada je sigurno da su se Matej Jonjić i Hrvoje Tokić vratili u Hajduk i kao takvi ne konkuriraju za zadarski sastav u sljedećoj sezoni. Blizu odlasku su i Igor Prahić te Ivan Fuštar, obrambeni dvojac koji je u Zadar došao prošle zime. Obojica su imali dogovor sa Zadrom na šest mjeseci tako da su trenutačni slobodni igrači koji mogu otići bez odštete. To, dakako, ne znači da Zadar nije zainteresiran za njihov ostanak.
– Moja je želja otići u inozemstvo. Sa Zadrom još ništa nisam definirao, ali i odlazak i ostanak su moguće opcije. Ne nađem li pravi klub negdje vani, u Hrvatskoj je Zadar prvi izbor – kaže Prahić, a u tom smjeru razmišlja i Fuštar. Ne tako davno ista je situacija bila i sa Tonijem Pezom. Kad nije išlo vani vratio se u Zadar i onda opet otišao – vani. Zadar je tako za dobar dio igrača postao – drugi izbor. Ili, ako to bolje zvuči, prvi hrvatski izbor.
A kakav je izbor ostalih igrača još se ne zna. Čini se da Zadar nije zainteresiran za ostanak Mihaela Kovačevića, stopera, koji je zaigrao tek pri kraju sezone. Mario Bilen bi trebao ostati, a što će biti s Marinom Conom ovisi o tome kako će ići njegov oporavak nakon operacije koljena. Con se potvrdio kao kvalitetan branič i ne vjerujemo da će ga se Zadar olako odreći.
Za sada se u Ulici Hrvoja Ćustića nisu odrekli ni Josipa Ivančića, napadača uz kojeg se veže silan trud, ali i činjenica da je sezonu završio bez postignutog gola. Pitanje je koliko su u klubu zadovoljni i učinkom svojih, mahom mlađih igrača, poput Ivana Ćurjurića, Perice Šare, Ante Sarića, Marka Raše… Iz ove kategorije igrača treba izdvojiti Rašu koji gotovo da nije ni igrao. Upisao je tek dva nastupa, ali je i postigao dva gola, više nego mnogi koji su očito imali bolji “kreditni rejting”. S obzirom da povratak ozbiljnom nogometu Želimira Terkeša ne treba očekivati prije sredine jesenske polusezone jasno je da Zadar mora u potragu za napadačima.
Prava ponuda sigurno bi značila odlazak Antonija Mršića, Luke Begonje, moguće i nekog od vratarskog dvojca Tomo Gluić – Antonijo Ježina. Konačno, sigurnim se čini jedino – trener. Dalibor Zebić nastavit će svoj sada već itekako ozbiljan staž na zadarskoj klupi. Nije Guy Roux iz Auxerrea, ali za hrvatske prilike Zebić je odavno rekorder.