Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dvorski: U subotu u podne potrubite protiv poreza na nekretnine

18.05.2017. 22:00
Dvorski: U subotu u podne potrubite protiv poreza na nekretnine


Uz natpis “protiv poreza na nekretnine” crvena polupodmornica poslužila je kao mjesto održavanja konferencije za novinare zadarskog MODES-a. Skupa s novinarima zaputili su se đir do Uskoka, a čelnik stranke Rudolf Dvorski, kandidat za župana, brzo je objasnio povod ove neobične “lokacije”.
– Htjeli smo pokazati u kakvom smo stanju zatekli Grad i Županiju prije četiri godine, što se tiče transparentnosti proračuna i zapošljavanja. Upravo takav, muljevit i taman je donji dio podmornice, a MODES pokazuje ovu svijetlu i čistu stranu nad površinom mora. U četiri godine napravili smo promjene, pokrenuli razne projekte i unaprijedili razne upravne odjele. Četiri godine bili smo čista strana, kazao je Dvorski i pozvao građane da izađu na izbore.
– Uvest ćemo isključivo zapošljavanje sposobnih, odnosno onih koji žele i znaju raditi. HDZ i SDP su u ovom gradu jedna te ista priča. U političkoj trgovini igraju se građanima kao ping pong lopticama, a mi to više nećemo dozvoliti. I unaprijed kažem – s nikim od njih nema koalicije.
Dvorskog smo upitali – ako je za sve to znao i ranije, zašto je njegova stranka opet htjela u koaliciju s HDZ-om?
– Zato što smo 90 posto i više toga uspjeli zaustaviti. Nismo sve iznosili jer mislimo da nestabilnost ne vodi ničemu. Ušli smo u koaliciju radeći, pokazali smo da se može. Jedino se bojim da će se, ukoliko HDZ ili SDP dođu na vlast, ponovno vratiti ta muljevita strana. Nakon 25 godina državna je revizija prvi put dala bezrezervno mišljenje na proračun, a HDZ to 25 godina sam nije znao postići.
Na to se nadovezao i kandidat za gradonačelnika i aktualni dogradonačelnik Ivica Vlakić.
– Danas je manje ljudi zaposleno u Gradskoj upravi nego što je to bilo 2013. godine.
– Želimo istaknuti da su i HDZ i SDP i Most, pa čak i HSLS digli ruke za porez na nekretnine. Ponovit ću riječi HDZ-ovaca od prije četiri godine – porez na nekretnine je najveći socijalni udar u povijesti Republike Hrvatske. To su riječi Gorana Marića, današnjeg ministra. Naša ruka za to neće biti podignuta nikad. I zato pozivam građane da u subotu u 12 sati potrube protiv poreza na nekretnine. Neka se na taj dan, kad nitko od političara ne smije reći nijednu riječ, oni oglase i daju jasnu poruku da ih nitko ne treba varati, lagati i muljati i nadam se da će se puno građana ovom našem pozivu i odazvati.