Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Filipjanska Općina kupila svom DVD-u autocisternu

18.05.2017. 22:00
Filipjanska Općina kupila svom DVD-u autocisternu


DVD Općine Sv. Filip i Jakov bogatiji je za novu autocisternu marke Iveco Eurocargo. Općina je autocisternu kupila od Vodovoda i odvodnje iz Zagreba i darovala je DVD-u.
Osim za vatrozaštitu, vatrogasna autocisterna će služiti za prijevoz vode po domaćinstvima na područjima gdje još uvijek nema vodovodne mreže.
– U ime svih članova DVD-a Sv. Filipa i Jakova želim zahvaliti Općini na čelu s načelnikom Zoranom Pelicarić na razumijevanju i trudu koji su uloženi u nabavku ove autocisterne, sa željom da je što manje koristimo u gašenju požara, a s vremenom i za prijevoz vode, poručio je Joško Majica, zapovjednik DVD-a Sv. Filip i Jakov.
 Naime, Općina Sv. Filip i Jakov je u ljeto protekle godine uspjela nabaviti autocisternu na revers za potrebe prijevoza vode po domaćinstvima sela u općini i za prijevoz vode na požarišta. Međutim, istekom vremena posudbe, DVD je ostao bez autocisterne.
– Od siječnja prošle godine kada smo prodali staru autocisternu FAP zbog čestih kvarova, time i financijskih troškova, a s druge strane zbog isteka vremena posudbe, nismo imali autocisternu za operativne potrebe zbog čega Društvo i postoji, ističe Majica dodajući kako ovom donacijom zadovoljavamo potrebe DVD-a za vatrogasnom autocisternom koja proizlazi iz procjene i plana zaštite od požara Općine Sv. Filip i Jakov, poručio je Majica.
Sukladno Zakonu o vatrogastvu te po nalogu županijskog vatrogasnog zapovjednika Željka Šoše, osim za vatrozaštitu područja Općine Sv. Filip i Jakov, autocisterna će služiti i za druga područja na županijskoj razini te na razini cijele Hrvatske.
– U proteklih 23 godine rada DVD je imao oko 560 intervencija, prevezli smo preko 5.000 cisterni vode u zaobalje naše općine po domaćinstvima i u područne škole, istaknuo je Majica.