HDZ reagirao na Buljev prijedlog o jednoj dalmatinskoj županiji

Slika korisnika admin
Siniša KLARICA

Zadarski HDZ danas je ustao protiv inicijative MOST-ovog kandidata za župana splitsko-dalmatinske županije, Mira Bulja. Bulj je izjavio da treba ukinuti sve četiri dalmatinske županije i od toga napraviti samo jednu dalmatinsku regiju s centrom u Splitu.

- To se samo nadovezuje na politiku MOSTA čija je temeljna reforma ukidanje županija i regionalizacija Hrvatske. Suprotno tome sva naša politika svih ovih godina je jačanje Zadra kao centra županije i protivljenje institucionalnom razvlašćivanju Zadra čije institucije su za vrijeme SDP-ove Vlade otišle iz Zadra. Osim toga MOST se u presudnom trenutku, kao partner HDZ-u u Vladi, svrstao uz SDP prihvaćajući njihovu inicijativu za smjenom ministra Marića i time pokušao srušiti Vladu čiji je on dio, odnosno destabilizirati Hrvatsku. Kao argumente su uzimali jeftinu političku demagogiju i to samo iz jednog jedinog razloga, a to je skupljanje jeftinih političkih poena u predizbornoj kampanji za lokalne izbore, rekao je predsjednik županijskog HDZ-a Božidar Kalmeta.

Da stvar bude još gora, nastavio je Kalmeta, njihov koalicijski partner na razini grada i županije je tzv. Akcija mladih, koji niti su od akcije niti su mladi.U protekle četiri godine u Gradskom vijeću zloupotrebljavali su demokraciju i pretvorili je u političko nasilje.

- To je bila destrukcija svega što se radilo u gradu Zadru, od plana za razvoj Sveučilišnog kampusa, ŠC Višnjik, Kneževe palače i svih drugih poduzetničkih inicijativa za bolji život građana. Prema tome, glas za MOST i Akciju mladih je glas PROTIV Zadra i svih zadarskih potreba. Njihovi prijedlozi bi unazadili sve ono što smo desetljećima gradili do sada.Prijedlozi ove političke opcije predstavljaju katastrofu za grad Zadar i u tom smislu su negativniji od svih političkih opcija koje su se pojavile do sada u gradu Zadru, rekao je Kalmeta pozivajući građane Zadra i Zadarske županije da prepoznaju opasnost za grad Zadar kojoj je osnovni cilj ukidanje županije i jedna regija Dalmacija čije središte ne bi bio Zadar, protiv čega se zadarski HDZ apsolutno suprotstavlja i godinama već bori.

U bilo kojoj varijanti, naglasio je prvi zadarski HDZ-ovac, Zadar mora biti centar i zato pozivamo još jednom svoje sugrađane i žitelje Zadarske županije da izađu na izbore i svoj glas daju Hrvatskoj demokratskoj zajednici i našim koalicijskim partnerima kao i kandidatima Branku Dukiću za gradonačelnika Grada Zadra i Božidaru Longinu za župana Zadarske županije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika mete
Županije će se ukinuti kad tad. One su svrha sama sebi tj. uhljebima iz HDZ-a.